Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Vecer, imam pitanje uz vadenje 7 zuba odjednom. Naime zivim u Njemackoj i nedavno sam bila kod zubara nakon cca 4 godine zbog boli u umnjaku, lijevi i desni umnjaci mi rastu u krivo. Moram vadit sva cetiri umnjaka, 2 petice i cetvorku, zanima me samo nesto smo mi je doktorica napomenula uz neki rizik zivaca kod umjjaka ako se povrijede da mogu ostat bez osjeta donje usne, brade i okusa na jeziku. Operacija ce bit u potpunoj narkozi i jel ima nekih rizika oko tog posto imam dosta alergija, a na lijekove samo na ibuprofen..
Lijep pozdrav!

Petra - 11. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Petra,

kako bi se procenio rizik od oštećenja nerva prilikom vađenja donjih umnjaka neophodna je analiza 3D snimka pomenute regije. Vađenju umnjaka se kod sumnje na moguće komplikacije ne pristupa bez ove analize od strane oralnog hirurga. 

Što se tiče rizika za rad u opštoj anesteziji, a s obzirom na to da navodite postojanje alergije na ibuprofen, savetujemo da se konsultujete sa anesteziologom koji će ukoliko je potrebno uraditi dodatne analize, te dati saglasnost za izvođenje stomatoloških intervencija u opštoj anesteziji.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata