Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Veliko poštovanje!
Već godinu dana imam bolove između sedmice i osmice, uradila sam snimak zuba, nema ništa na njemu, Javlja mi se bol prilikom žvakanja ,osjećam napetost na desnoj strani vilice, bol u uhu, koji se širi prema vratu i ruci. Prije pola godine sam osjećala šrkiputanje zuba, tj ne bi ni primjetila da me cimerka nije upozorila. Plašim se onog najgoreg, da me doktor ne pošalje na patologiju tkiva. Radila sam ortopen zglobovi su u redu , zubi su okej.
Pa šta bi vi rekli, šta može da bude ? Da li se ipak radi o burksizmu ?
Ili ipak, da odem na patologiju mekih tkiva.

Tamara Zubac - 12. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Tamara Zubac,

tegobe koje navodite mogu biti posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa između navedenih zuba, kada je potrebno sprovesti parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe, uzrok bola na zagrižaj može biti i prisustvo i zapaljenje patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova navedenih zuba, kada je potrebno sprovesti kanalno lečenje. 

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i po potrebi analize Rtg snimka nije moguće utvrditi o čemu je tačno reč.

Savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa kako bi se detaljnim kliničkim pregledom, analizom Rtg snimka i upotrebom dijagnostčkih testova utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29361 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29361
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata