Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Videla sam da neki pisu da su im zubari predlozili totalnu anesteziju...Moji zubi su u katastrofalnom stanju jer se jako jako plasim zubara...Pre oko dva meseca u sesticu zubar mi je stavio nesto...Nisam sigurna da li je lek ili sta u svakom slucaju bilo je zeleno i jakog ukusa iako je stavio anesteziju mene je u nekim momentima zabolelo i jako se plasim problem je sto je on na to stavio privremenu plombu a meso ispod pocinje nekako da tamni i krvari kad perem zube plasim se da ta plomba nece dugo trajati i da cu opet osetiti katasteofalan bol...Ono sto mene zanima jeste kod kog zubara su otisli a da je predlozio to primetila sam da vi odgovarate ljudima da ne postoji mogucnost totalne anestezije a ipak njima to predlazu...Imam bas bas dosta zuba za popravku tako da bi totalna anestezija bila super jer nema sanse da odem na lokalnu...Da li znate gde mogu da odem pod totalnu anesteziju? I ako nije problem da mi kazete sta je najgore sto se moze desiti sa tom sesticom gde je privremena plomba ukoliko budem cekala? Pritom mi je zuba rekao da dodjem za 10 dana a od tada je proslo negde oko 2 meseca...Hvala vam puno..

Ana - 23. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

rad u opštoj anesteziji za sad nije moguć, osim eventualno u visoskoškolskim ustanovama - stomatološki fakultet. Međutim kod pacijenata sa prenaglašenim strahom od stomatoloških intervencija u našoj Poliklinici postoji mogućnost njihovog izvođenja u analgosedaciji. Više o tome možete pročitati ovde. Tokom analgosedacije aplikuje se i lokalna anestezija i sve intervencije su apsolutno bezbolne.

Što se tiče navedenog zuba, pretpostavljamo da je aplikovano sredstvo za devitalizaciju zubne pulpe ("umrtvljivanje živca"), koje treba da deluje oko 2 nedelje, a nakon toga se sprovodi endodontska terapija (lečenje kanala korena zuba). Ukoliko se ne sprovede potrebna terapija može da dođe do infekcije kanala korena zuba, i nastanka patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova zuba (granulom, cista) i do gubitka zuba, prema tome savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se terapija sprovela do kraja.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata