Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru! Ukratko cu pojasniti! Nevezano trenutno za moj osip koji imam( imunoloski nalazi su gotovi i u granicama normale) i mozda su to dva odvojena problema! Ali ..od prvog trenutka probanja, postavljanja i cementiranja mog zubnog mosta osjecam istu stvar, zarenje, bockanje, zubno meso mi je jako crveno( djeluje upaljeno) miris, tj okus izmjenje, jezik kao opecen juhom! Stanje je takvo iritirajuce vec 7 mjeseci! Ne mogu zakljucivati napamet nista ali ne mogu a da se ne upitam zasto je to tako? Pokusavam saznati mozda nekim putem i dokazati pa da pokusam nesto napraviti! Zivim u malom mjestu gdje ne postoji stomatoloski fakultet da se obratim za pomoc! U biti sve sto ste naveli ja imam: amalganske plombe, metalni kocic, i metal keramicki most! Ja jednostavno osjecam da nesto nije kako valja! Posto moj osip traje vec 2.5 mjeseca i nakon svih tretiranja ( stalno se pojavjuje) i jednostavno tapkam u mjestu neznam gdje i kako moliti za pomoc! Dr predlaze epikutano testiranje( cekam termin) nebi li putem toga nesto saznali! Doktor je dermatolog, upoznat je sa svime! Zanima me ako se u tom testu nalaze i metali bili oni trebali pokazati da nesto nije u redu, ili ja mogu imati problem od tih galvanskih struja a da testovi budu uredni! Postoji li mogucnost da se reakcija na metale odrazi ovako kako je mislim osip, ruke, lice, vrat ili se to sve dogada u usnoj supljini? Zahvaljujem!

Neda - 16. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Nedo,

manifestacija alergije na metal spada u domen dermatologije, samim tim će Vam dermatolog, ukoliko se testom to i potvrdi napraviti adekvatan plan terapije. Što se tiče pojave galvanskih struja u usnoj duplji, promene su ograničene na usnu duplju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata