Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, danas oko 13h sam izvadila gornju sedmicu i sa njom osmicu, medjutim zakacen je sinus i vilicna kost, rana usivena i stavljena strajfna sa antibiotikom, rana i dalje krvari, da li je to normalno?

Nevena - 25. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Nevena,

nakon ekstrakcije zuba pojava sukrvice je normalna pojava u početnoj fazi zarastanja rane, ukoliko je krvarenje intenzivnije i ne prestaje duže vremena moguće je da postoji otežano formiranje krvnog ugruška (koaguluma) koji ima funkciju u zaustavljanju krvarenja i daljem zarastanju rane.

Savetujemo Vam da ranu ne ispirate, ne zagrevate, ne iritirate. Pljuvanjem još više provocirate krvarenje iz rane.

Savet u slučaju produženog krvarenja iz rane je sledeći: čistu platnenu maramicu prepeglati i kada se ohladi napraviti smotuljak, postaviti preko rane i čvrsto zagristi. Držati tako 15 minuta, ukloniti maramicu i ako i dalje krvari obavezno otiđite kod stomatologa ili u hitnu službu. Ne konzumirajte toplo i spavajte na suprotnoj strani lica.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata