Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, Imam 15 godina, imam ogroman problem sa zubima, dosta zuba mi moraju izvaditi, najgore sto prednje gornje zube moraju da mi izvade, da li ima šanse da nadogradim ili stavim protezu pre 18 godina. Hvala unapred

Ana Jovic - 13. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ana Jovic,

ugradnja implantata predstavlja najbolju moguću opciju u slučaju nedostatka zuba. Međutim, izrada fiksnih protetskih radova, kao i ugradnja implantata se odlaže kod mladih osoba dok se ne završi rast i razvoj vilica a to je najčešće između 18-20 godine života. Više o implantatima možete pročitati ovde.

U periodu do 18-20te godine postoji mogućnost izrade akrilatne, valplast ili skeletirane proteze. Više o mobilnim protetskim radovima možete pročitati ovde.

Naravno, pre svega treba preduzeti sve mere lečenja kako bi se sačuvao što veći broj zuba.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24912 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24912
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata