Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo! Imam 16 godina i urodjeni nedostatak jedne dvojke(hipodontija), dok je druga veoma mala. Moja sestra bliznakinja ima nedostatak obe dvojke, pa je neminovno da je to genetski faktor. Ono sto me konkretno zanima, jeste kakve bi se otprilike procedure mogle raditi. Nosila sam jos sa 11 godina ortodontski aparat, one male plasticne proteze, koje mi nisu uopste pomogle. Naime, moj ortodont je zeleo da mi spoji jedinice koje su inace imale mali razmak, kako bi sacuvao mesto za dvojku. Medjutim, kao sto sam rekla, to nije pomoglo, pa je sada prostor izmedju tojke i jedinice dosta uzan. Ja pretpostavljam da bih trebala nositi fiksnu protezu, (ali ja ne bih volela da skroz spojim jedinice, ukoliko je to moguce

Dragana - 11. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Dragana,

urođeni nedostatak zuba može se nadoknaditi ortodontskim pomeranjem zuba, ugradnjom implantata i izradom keramičke krunice na njima ili brušenjem susednih zuba i izradom keramičkog mosta (nakon navršene 18. godine života).

Savetujemo da uradiš OPT snimak (Rtg snimak gornjih i donjih zuba) i u pratnji roditelja odeš na pregled kog specijaliste ortodoncije kako bi se ustanovilo da li će ortodontskom terapijom moći da se postignu željeni estetski i funkcionalni rezultati. Takođe, poseti i oralnog hirurga - implantologa kako bi se posavetovala o mogućnosti ugradnje implantata.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata