Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo. Imam 24 godine. Zubi su mi bili u relativno lošem stanju, nedovoljno održavani. Rešio sam to da promenim i za sada smo izvadili koren desne donje šestice (krunica davno pukla), stavili plombe na gornje leve 6 i 7 i skinuli kamenac, i ostalo je još da ih izbelim. Od nedavno pored četkice redovno koristim i konac i upravo zbog njega sam otkrio nešto zbog čega sam ovde. Kada prođem sa koncem izmedju gornje desne 5 i 6 na njemu ostane jako neprijatan ustajao miris. Petica je zdrava, na 6 imam plombu koju sam stavio pre oko 2 godine. Stomatolog kod koga sam bio nije primetio nikakve probleme na toj strani vilice, a radili smo i rengenski snimak svih zuba. Naravno, planiram u ordinaciji da se informišem povodom toga, ali sledeći termin mi je tek za 10 dana pa bih želeo da dobijem neki makar okviran odgovor do tada. Šta može biti problem i može li se taj neprijatan miris rešiti?

bojan - 30. 04. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Bojane,

ukoliko je pregledom ustanovljeno da ne postoji karijes navedenih zuba, a ispun (plomba) je adekvatan, postoji opcija da je neprijatan miris posledica zadržavanja hrane, neadekvatne tehnike održavanja oralne higijene, kao i mogućeg prisustva parodontalnog džepa.

Savetujemo da nastavite sa redovnim i detaljnim održavanjem oralne higijene, koristeći i dentalni konac, naročito obratite pažnju na problematičnu regiju, u tom slučaju neprijatan miris bi trebalo vremenom da prestane. Ukoliko je prisutan parodontalni džep, nakon parodontološkog tretmana takođe bi neprijatan miris trebalo da prestane.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata