Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo.
Imam ogroman problem sa zubom, 6-ica je upitanju. Pre vise od 2 meseca sam slomio zub, i fali veliko parce. Nikako ne smem da odem kod zubara jer se previse plasim. Od skoro je poceo mnogo da me boli zub, pa su mi natekla usta, i posle nekoliko dana bol je prestao. Ponovo je poceo da me boli isti taj zub sinoc, i opet su mi natekla usta. Da li moram da vadim zub, i ako moram, sta bi se desilo ukoliko bi puklo i to parce prilikom vadjenja zuba?
I kako da znam da li mi se menjao taj zub?
Imam 17 godina.
Moj brat je pre vise od mesec dana izvadio zub i iznikao mu je novi, a on ima 15 godina, pa se tesim da ce i meni iznici zub. Hvala unapred :D

Nikola Jakovljevic - 11. 05. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovani Nikola,

u Vašim godinama se može još očekivati jedino nicanje umnjaka ukoliko imate zametke pomenutih zuba.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak problematičnog zuba i što pre zakažete termin kod Vašeg stomatologa (do odlaska stomatologu, otečeni predeo hladite ali nemojte stavljati direkno led) koji će nakon pregleda i analize Rtg snimka konstatovati da li postoji mogućnost korektnog izlečenja i rekonstrukcije karijesom razorenog zuba ili je indikovano vađenje obolelog zuba.

Ono što je za Vas najvažnije, bilo koja intervencija koja je indikovana može se izvesti potpuno bezbolna uz prethodno davanje lokalne ansetezije. dakle, nema razloga za strah.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata