Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, izvadio sam korijen zuba sestice i vadjenje je proslo pod anestezijom bez nekih poteskoca i bolova. Dok mi je vadio zub osjetio sam neprijatan miris koji je ,kako on kaze, dopirao iz tog korijena. Stavio mi je gazu,zagrizao sam je i poslije pola sata drzanja ispljunuo. Na rani je bilo dovoljno krvi da se ugrusak stvori. Kada sam dosao kuci i pogledao ranu na ogledalu rana je bila potpuno crna sa kapima krvi tu i tamo.Kada je anestezija istekla osjetio sam sredje jake bolove. Da li imam potrebe da se javljam svom stomatologu ponovo?

Amar - 15. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovani Amar,

neposredno nakon vađenja zuba, a po prestanku dejstva lokalnog anestetika, moguća je pojava bola. Bol kao posledica vađenja zuba je naintenzivniji u prvih 48h od vađenja zuba, kada bi trebao postepeno da jenjava. Ukoliko dođe do pogoršanja tegoba i pojave jakog bola koji ne prolazi na upotrebu analgetika, neophodno je da se javite svom stomatologu koji će prekontrolisti zarastanje rane i po potrebi preduzeti adekvatnu terapiju.

Takođe, neophodno je da se pridržavate uputstava dobijenih od strane stomatologa- ne mućkati usta, ne ispirati i ne dirati ranu. Od analgetika nije dozvoljeno uzimati one na bazi acetilsalicilne kiseline.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata