Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, ja imam pitanje za belu flekicu na zubu... U pitanju je gornja dvojka na kojoj imam belu flekicu koja se nalazi na vrhu zuba (znaci NE pri korenu). Ta flekica nije bas uvek vidljiva, uglavnom se vidi neposredno posle pranja zuba ili posle jela. Imam 19 godina i redovno odrzavam oralnu higijenu, a flekicu imam povremeno vec nekoliko godina. Interesuje me Vase misljenje, sta bi to moglo biti i koliko je opasno? Unapred zahvalna, Ana.

Ana - 31. 01. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Ana,

bela fleka koju spominjete najverovatnije predstavlja površinsku demineralizaciju zubne gleđi. 

Terapija demineralizacije gleđi zavisi od stepena iste. U stadijumu bele mrlje potrebna je perfektna oralna higijena i impregnacija zuba preparatima na bazi fluorida, kako bi se omogućila remineralizacija zuba. Ukoliko postoji defekt površine ili je u pitanju strukturna razvojna nepravilnost zuba potrebno je ukloniti oštećeno tkivo i postaviti ispun u odgovarajućoj boji zuba.

Bele mrlje postaju bolje vidljive kad se osuši površina zuba, što stvara osećaj da se povremeno smanjuju i povećavaju.

Savetujemo da posetiš stomatologa kako bi se utvrdio uzrok nastanka belih mrlja i po potrebi preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata