Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo!
,Juce sam bila kod zubara kako bi mi izvadili zub..koristili su veliku dozu anestezije koju su ubruzgali u misic koji se nalazi iza osmice...
Posle nekoliko minuta nisam mogla da otvorim vilicu,kao da imam neku kocnicu.
Nisu uspeli da izvade zub jer nisam mogla dovoljno da otvorim vilicu.Uplasila sam se jako.Mozete mi reci da li je to normalno,da li CE sve biti u redu iako kazu da je potrebno vremena da se vilica"otkoci" ?

iva - 14. 03. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Iva,

otežano otvaranje usta (trizmus) je komplikacija koja se najčešće javlja nakon davanja sprovodne anestezije u donjoj vilici (mandibularne anestezije) kada može doći do povređivanja krvnog suda ili mišića koji se nalaze sa unutrašnje strane vilične grane. Manifestuje se nakon prestanka delovanja anestezije i prolaznog je karaktera.

Potrebno je da što više puta u toku dana radite vežbe otvaranja usta, pomažući se kažiprstom i palcem jedne ruke (palac postavite na sečivne ivice gornjih prednjih zuba, a kažiprst na donje), maksimalno otvorite usta do granice bola i nekoliko sekundi zadržite tako. Budite uporni i istrajni u vežbanju bez obzira na prisutan bol kako trizmus ne bi perzistirao.

Savetujemo da odete na pregled kod oralnog hirurga kako bi se procenio stepen trizmusa i mogućnost planirane intervencije.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25973 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25973
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata