Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, molila bi vas da me posavjetujete u vezi sa ranom nakon vadjenja zuba sestice. Bilo je bolno I tesko vadjenje. Izvadila Sam zub I evo 6 Dana pijem tablets protiv bola, a sad mi se Rana I upalila. Molim vas pomozite mi . Unaprijed hvala.

Luca - 29. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Luca,

obzirom da je od vađenja zuba prošlo 6 dana, a i dalje postoje navedene tegobe, najverovatnije je došlo do otežanog zarastanja rane i razvoja alveolitisa. U tom slučaju potrebna je kiretaža (čišćenje) rane kako bi se uklonio prisutan sadržaj, a ujedno i isprovociralo ponovno krvarenje i formirao novi krvni ugrušak.

Postoje i određeni medikamenti koji se aplikuju u  ranu i ne vade se, ili se može postaviti jodoform štrajfna (koja se menja na 2 dana) kako bi se sprečilo ponovno propadanje krvnog ugruška.

Iz svega navedenog savetujemo Vam da se javite stomatologu koji je vadio zub ili specijalisti oralne hirurgije radi kontrolnog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze i po potrebi primene odgovarajućih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata