Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo, na gornjoj jedinici na skoro pola zuba ima bela mrlja, to imam vec nekoliko godina ali ne znam sta je. Ako bi mogli da mi pomognete bila bih zahvalna.

Ivana - 09. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ivana,

ukoliko je reč o razvojnoj nepravilnosti strukture zuba, jedino rešenje predstavlja uklanjanje tih delova površine zuba mašinskim rotirajućim instrumentima i postavljanje kompozitnih ispuna ("belih plombi") u odgovarajućoj boji zuba.

Površinska demineralizacija gleđi nastaje usled neadekvatne higijene, postaje uočljivija sušenjem površine zuba, a može se sanirati (remineralizacija) redovnom pravilnom oralnom higijenom ( zubna pasta sa fluorom), promenom navika u ishrani (smanjeno unošenje ugljenih hidrata, povećano konzumiranje mlečnih proizvoda). Remineralizaciju gleđnih površina podstiču i slobodni joni kalcijuma i fosfata koji se nalaze u pljuvačci.

Ukoliko je reč o zubnim naslagama potrebno ih je ukloniti poliranjem zuba.

Savetujemo da sa roditeljima odeš na pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo o čemu je reč i indikovala odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata