Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo,
Prije nekoliko mjeseci sam stavila bezmetalne navlake na gornje jedinice.Stomatolog je izvadio zivce i sve uredno zavrsio i do prije nekoliko dana su zubi bili privremeno cementirani. Moj problem nastaje kada je stavljen trajni cement, i od tada me jedan zub konstantno boli na toplo-hladno. Javila sam se stomatologu i dao mi je antibiotike, ali zub jos uvjek boli, pa bih Vas zamolila za Vase misljenje. Hvala. Lijep pozdrav.

Maja - 14. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Majo,

ukoliko je lečenje kanala korena zuba ("vađenje živca") adekvatno, što je vidljivo na kontrolnom Rtg snimku, uzrok bola može biti zapaljenje desni usled zadržavanja ostataka cementa kojim su krunice definitivno cementirane, zatim nepravilan odnos desni i krunica (krunice treba da su ispod desni odnosno da desni prekrivaju vratni deo krunica a ne da krunice "pritiskaju desni" ), nepravilna oralna higijena u predelu cementiranih krunica, i slično. 

Da bi se utvrdilo šta je uzrok tegoba potreban je klinički pregled, pa Vam savetujemo da se ponovo javite svom stomatologu ukoliko se tegobe nastave ili pogoršaju.

Srdačno


Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26930 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26930
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata