Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo ,u ponedjeljak sam izvadila sedmicu iz donje vilice,medjutim rana me boli ,svaki dan a posebno nocu,imam los zadah iz rane ,rana je prekrivrna zutim tkivom,pijem antibiotike te ispiram kako su mi rekli ,al rana konstantno boli

Ajka - 09. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Ajka,

u vašem slučaju moguće je da se radi o otežanog zarastanja rane nakon vađena zuba nastalog usled nepostojanja ili propadanja krvnog ugruška (koaguluma). Terapija podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili postavljanje jodoform štrajfne (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma. U nekim slučajevima kiretaža se mora ponavljati sve dok se ne stvori kvalitetan koagulum u rani.

Ispiranje rane nikako nije dozvoljeno kao ni intenzivno mućkanje usta kako ugrušak ne bi ispao.

Savetujemo da se ponovo javite stomatologu, a po potrebi i oralnom hirurgu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata