Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo zanima me da li bi mogla da uradim kompozitne fasete na jedinicama gornjim da promenim oblik posto su krivi moj stomatolog u domu zdravlja mi je rekao da see raspitam da li je to moguce uraditi fasetama ili necim drugim posto I'mam obrnuti zagrizaj donji zubi prelaze preko gornjih kad zagrizem .. hvala !

Nevena - 23. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Nevena,

u slučaju prisutnog obrnutog preklopa sekutića najbolje rešenje za njihovu postavku u pravilan položaj jeste ortodontska terapija.

Da bi se utvrdile ortodontske terapijske mogućnosti za navedeni tip nepravilnosti neophodan je klinički pregled i analiza OPT snimka (veliki Rtg snimak obe vilice) od strane ortodonta.

U pomenutom slučaju ne savetujemo izradu faseta.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25042 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25042
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata