Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo,interesuje me sin ima 3 godine svi zubi su mu pokvareni prednji zubi su mu bukvalno kao polomljeni samo malo ima do mesa peremo zubice,ali dok je imao 17 meseci poceo je da pije sok na flasicu i danju i nocu sada pije mleko ... interesuje me sta da radimo da li da se vade ti zubi ili sta vec ?

Svetlana - 15. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Svetlana,

mlečni zubi imaju važnu ulogu kako u funkciji žvakanja i fonetici, tako i u čuvanju prostora za nicanje stalnih zuba zamenika.

Svaki karijes prisutan na mlečnom zubu se sanira, vađenje zuba je krajnja terapijska opcija i u tom slučaju izrađuje se ortodontski čuvar prostora za nicanje stalnih zuba zamenika.

Kako bi se doneo adekvatan plan terapije, neophodna je poseta stomatologu. S obzirom na uzrast deteta u prvim posetama se uspostavlja saradnja, takođe i daju saveti u vezi navika u ishrani i održavanju oralne higijene. Neophodno je uobročiti dete, izbegavati davanje zaslađenih napitaka, održavanje redovne oralne higijene, ujutru i uveče. Savetujemo Vam da posetite specijalistu dečije stomatologije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata