Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

zdravo...ja vec duze vreme imam bol u zube i to na levoj gornjoj vilici pocev od petice, u medjuvremenu pojavio mi se bol na donjoj vilici 5,6 i 7 nekad me boli vise nekad manje ali uvek po malo...ja imam osecaj da me bole zubi...medjutim uradila sam snimak svih zuba i to tri puta za dve godine i isla kod puno zubara svi su rekli da nemam nista sto moze da me boli, iskljucili su paradentozu, dzepoove i nerv sve od ovog kazu nije.
Jedna moja prijateljica radi u Ch i razgovarala sam sa njom i ona mi je rekla da je moguce kod mene da je osetecena zubna gledji da do toga dolazi do bol, i da oni tamo za takav bol premazu zube sa neki lak ili obloze sa plombom ako sam dobro razumela i onda pacijent vise nema problema...
pa me interesuje dali vi radite tako nesto i dali je moguce da zbog toga imnam bolove....bolovi nisu mnogo jaki ali su stalno prisutni .....a dosad sam izvadila tri zuba sve zbog tog bola mislila sam da su zubi medjutim bol i dalje imama...
pozdrav...

zabrinuta - 23. 04. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Zabrinuta,

ukoliko dođe do oštećenja gleđi, tada dentin biva ogoljen i osetljiv na nadražaje (hladno, kiselo, slatko...). U pitanju je kratkotrajan oštar bol koji prestaje nakon prestanka dejstva nadražaja. Terapija obuhvata impregnaciju površine zuba određenim preparatima i postavljanje ispuna (plombi).

Mogući uzrok bola u svim gornjim bočnim zubima sa jedne strane je upala maksilarnog (gornjoviličnog) sinusa koji se nalazi iznad njih. Ova infekcija se otkriva kliničkim pregledom i analizom snimaka od strane maksilofacijalnog ili oralnog hirurga.

Savetujemo da posetite maksilofacijalnog ili oralnog hirurga radi dalje dijagnostike i terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata