Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo!Popravljen mi je zub,stavljena plomba,međutim nakon par sedmica nisam mogla jesti na tu stranu.Posjetila sam stomatologa i odstranio mi je višak plombe ali poslije sati i dalje nisam mogla jesti na tu stranu.Zanimalo me hoće li bol proći i je li to normalno ili ću morati nešto da uradim?

Senada - 10. 04. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Senada,

bol na zagrižaj nakon postavljanja plombe može biti posledica neadekvatne okluzije odnosno "visoke" plombe (kompozitne ili amalgam), kada se uklanjanjem "viška" plombe osetljivost na zagrižaj postepeno smanjuje tokom nekoliko dana do potpunog prestanka. 

Bol na zagrižaj može biti uzrokovan i prisustvom i zapaljenjem parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, prisustva patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova zuba i slično.

Ukoliko tegobe ne prođu u navedenom periodu, savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

 


Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata