Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zdravo...Stvarno trebam pomoć...Zub(lijeva šestica) sam vadilla prije 5 dana...Dobila sam tampon no nisam bila upućena koliko treba držati pa san držala 5/6 sati... No rana mi se nije ispunila do kraja a nije ni 'suha'. I nakon 2 dana pojavilo mi se nešto bijelo oko rane i u rani... I zbog toga sam prije 2 dana otišla na pregled kod zubara koji mi je vadio zub... Rekao je da mi rana zarasta i predložio mi je neke antibiotike ali smo mu rekli može li ikako bez antibiotika jer san često bolesna i mnogo ih pijem pa da ne postanem imuna na njih. Pa mi je dao neku vodicu(rekao je kao od 'soli') infuziju da time smučkam zub. I od vađenja zuba pa sve do sada me zub još boli...Skoro ista bol koja je bila kod tog zuba. I sada se iz dana u dan to bijelo pogoršava i stvarno je neugodnog mirisa. I također bol postaje malo jača. Danas sam ispred ogledala da pogledam tu ranu vidjela da to bijelo izgleda skoro kao suho i u rani se nalazi kao neka rupa oko kojih su "zidovi" rane te bijele stvari ili šta god da je. Moja obitelj se zabrinula i misle da je to infekcija. Čim se pojavilo to,misli smo da je infekcija... Molim vas... Treba mi pomoć. Mama mi je rekla ako mi rana ostane s rupom nonstop će mi hrana ulaziti u to i imat će neugodan miris zauvijek...Stvarno...Molim vas odgovorite što prije...Zabrinjava me...

Lora - 17. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Lora,

tegobe koje opisujete najčešće ukazuju na otežano zarastanje rane usled propadanja krvnog ugruška, to stanje se naziva alveolitis. U tom slučaju potrebno je iskiretirati (iščistiti) ranu kako bi se izbacio sav sadržaj a ujedno i isprovociralo ponovno krvarenje i formiranje novog krvnog ugruška. Postoje i određeni medikamenti koji se stavljaju u samu ranu i ne vade se, ili se postavlja jodoform štrajfna (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

Savetujemo Vam da se obratite stomatologu koji je vadio zub ili specijalisti oralne hirurgije radi kontrolnog pregleda, utvrđivanja tačne dijagnoze i sprovođenja potrebnog lečenja.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata