Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Zub mi je skroz pukao, ostao je sam koren u desnima, nemam bolove ni smetnje. Da li se vadi hirurskim putem?

Marko - 06. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Marko,

vađenje zuba predstavlja poslednju terapijsku opciju ukoliko nije moguće ni na koji način zub izlečiti i sačuvati.

Potrebno je da uradite Rtg snimak navedenog zuba kako bi se utvrdilo stanje korena zuba kao i kosti oko korena zuba, te proceniti da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati. U tom slučaju potrebna je adekvatna kanalna terapija zuba, ojačanje zuba ugradnjom fiberglas kočića ili livenom nadogradnjom i izrada keramičke krunice.

Ukoliko je zub indikovan za vađenje, oralni hirurg procenjuje na koji način će se vršiti vađenje zuba.

Dakle, savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25246 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25246
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata