Zubne proteze

. / Zubne proteze

totalna proteza

Zubne proteze su mobilne nadoknade odnosno nadoknade koje pacijent može sam ukloniti iz usta i to radi održavanja oralne higijene. Za razliku od mostova koji se izrađuju kod minimalnog gubitka zuba, protezama se rešavaju opsežnije krezubosti i bezubost.

Zubne proteze se izrađuju sa ciljem da se ponovo uspostavi kontinuitet zubnog niza i na taj način omogući normalno odvijanje svih funkcija orofacijalnog sistema a to su žvakanje, gutanje, govor ali obezbedi i adekvatan izgled pacijenta što nije nimalo zanemarljiva uloga proteze.

Proteze se mogu izraditi i kao privremena pomagala kako pacijent ne bi bio bez zuba u periodu pripreme zuba i mekih tkiva, zarastanja rana ili osteointegracije implantata.

Osnovna podela zubnih proteza je na totalne koje se izrađuju kod gubitka svih zuba u jednoj ili obe vilice odnosno kod bezubih pacijenata i na parcijalne koje se izrađuju kod različitih oblika delimičnog gubitka zuba odnosno krezubosti akada izrada mosta nije moguća.

Klasična totalna proteza izrađuje se najčešće od akrilata dok parcijalnih zubnih proteza ima više vrsta (takođe akrilatna, fleksibilna, skeletirana ali i kompleksne proteze koje se izrađuju u kombinaciji sa fiksnim nadoknadama odnosno krunicama i mostovima). Skeletirana proteza i kompleksne proteze predstavljaju najkvalitetnija rešenja i treba ih izraditi kad god uslovi to dozvoljavaju.

Međutim, koja vrsta proteze je optimalna u datom slučaju zavisi od broja, rasporeda i stanja preostalih zuba kao i opšteg zdravstvenog stanja.
Pre izrade bilo kojeg protetskog rada sva tkiva usne dublje moraju biti pripremljena i dovedena u optimalno stanje zdravlja.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29156 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29156
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata