Oralna higijena sa zubnim nadoknadama

. / Oralna higijena sa zubnim nadoknadama

fotografije za tekstove konac za zube

Prisustvo mosta, krunica, namenskih krunica i zubnih proteza u ustima nameće potrebu za pojačanom oralnom higijenom kako bi se adekvatno očistili svi prostori koji su teže dostupni za čišćenje.

Optimalan režim oralne higijene mora biti uspostavljen već pre izrade bilo kojeg protetskog rada a nakon predaje istog na stomatologu je da pacijena upozna sa značajem adekvatne oralne higijene i da ga obuči.

Značaj adekvatne oralne higijene u najkraćem je da ona u najvećoj meri utiče na trajnost kako zuba nosača tako i same nadoknade. Naravno, podrazumeva da se radi o predhodno adekvatno pripremljenim zubima, mekim tkivima i na kraju adekvatnoj nadoknadi.

Ukoliko se radi o mostovima, frezovanim krunucama za različitim protužecima i udubljenjima na sebi, prečkama koje povezuju implantate jasno je da postoje prostori između ovih struktura i grebena koji su teže dostupni za čišćenje. Dakle, neohodno je u redovnu oralnu higijenu uvrstiti dentalni tuš, zubni konac, interdentalne četkice i specijalne četkice za čišćenje uzanih prostora.
Takođe je potrebno besprekorno čišćenje same proteze, posebno površine koja naleže na sluzokožu. Čišćenje se obavlja najbolje četkicama koje su specijalno namenjene protezama i pastama bez abrazivnih čestica. Pored ovoga savetuje se i upotreba specijalnih sredstava za čišćenje proteza kao što su tableticerazličitih proizvođača, koje se rastvaraju u vodi.

Različiti materijali imaju različitu plak prijemčivostpa tako metal kod skeletiranih proteza ima manju prijemčivost od akrilata ili najlona od kojih se izrađuju fleksibilne proteze. Sa tim u vezi treba napomenuti da meterijali za fleksibilne proteze imaju najvećI prijemčivost i da se oko čIšćenja ovih proteza treba najviše potruditi. Dodatna hemijska sredstva kao i ultrazvučne kadice su obavezan deo higijene ovih proteza.

Pored navedenog obavezan deo održavanja protetskih radova odnost očuvanja zdravlja usta i zuba su kontrolni pregledi gde se utvrđuje stanje svih tkiva i same nadoknade, proverava higijena i vrši profesionalno čIšćenje.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata