Oral B Čukić Novi Sad. Dr Branislav Čukić, implantolog i oralni hirurg – Zubni implanti.

. / Oral B Čukić Novi Sad. Dr Branislav Čukić, implantolog i oralni hirurg – Zubni implanti.

Oral B Čukić Novi Sad. Dr Branislav Čukić, implantolog i oralni hirurg – Zubni implanti.

Ukoliko želite da poboljšate kvalitet života i zdravlja, potrebno Vam je da nadoknadite izvađene zube impantatima, totalna proteza ili bilo koja druga stomatološka usluga  zakažite pregled i konsultacije kod specijaliste oralne hirurgije, implantologa dr. Branislava Čukića, koji od 1996. godine, sa velikim uspehom rešava stomatološke i oralne zdravstvene problem i ugrađuje implante kod velikog broja pacijenata iz Srbije i inostranstva,

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

Zašto dramatično poboljšati kvalitet života i zdravlja, implantima u Stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić?

Zato što je Dr Branislav Čukić specijalista implantologije i oralne hirurgije sa iskustvom od preko 25 godina u  lečenju više od 11.000 pacijenata

Zato što se u stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić pacijentima nude četiri sistema zubnih implantata najznačajnijih svetskih proizvođača.

Zbog sistem zubnih implantata američke kompanije Bicon koji omogućava ugradnju implanata kod najzahtevnijih pacijenata a u stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić ugrađuju se pacijentima od 2015. godine  

Zato što je Dr Branislav Čukić instruktor i edukator ugradnje vrhunskih američkih Bicon sistema zubnih implantata za stomatologe i oralne hirurge za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Zato što je stomatološka poliklinika Oral B Čukić jedna od najsavremenijih i najbolje opremljenih stomatoloških poliklinika u Srbiji i regionu.

Zbog posvećenosti zaposlenih svakom pacijentu

Zbog tima eksperata specijalista koji če Vam pružiti jedinstveni personalizovani i individualizovani pristup u lečenju

Zubni implantati

Savremeni zubni implantat je izrađen od titanijuma ili cirkona i može biti oblika šrafa koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom ili plato dizijana koji se usađuje bez uvrtanja.

Implantati služe kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.

Zubni implantati su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.

Ugradnjom zubnih implantata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba.

Kod totalne bezubosti, predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade i izbegavanje nošenja totalne proteze.

Šta se pomoću zubnih implanata može postići?

Nadoknada jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba,

Pravljenje zubnih mostova u slučajevima kada je pacijent usled gubitka većeg broja zuba osuđen na nošenje zubnih proteza,

Zubni implantati mogu služiti i kao nosaci zubnih proteza koje su na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje,

Omogućavaju izradu mostova kod pacijenata koji su potpuno bez zuba.

dr branislav cukic zubni implantati 01 (3)

Prednosti zubnih implanata u odnosu na konvencionalne zubne mostove i proteze

U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

- Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantatom je identičan onom kod prirodnih zuba. Pošto implantat čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se uvek javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza. Niko neće moći da primeti da imate vestacku zubnu nadoknadu u ustima.

- Čuvanje preostalih zuba: zubni implantati ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se dešava pri izradi zubnih mostova. Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta.

- Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implantata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.

- Pouzdanost: u našoj poliklinici terapijski uspeh se može dugoročno garantovati jer je vek trajanja implantata preko 6 godina u 99% slučajeva.

Da li ste i vi kandidat za ugradnju zubnih implantata?

U principu, svakome je moguće ugraditi zubni implantat i nekih izričitih kontraindikacija ni nema. Idealni kandidat za ugradnju zubnih implantata je pacijent sa dobrim opštim zdravljem i zdravljem usne duplje.

Da bi implantat mogao da se ugradi neophodno je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti sa kojom implantat čvrsto srasta. Od 2015. godine i početka primene Bicon implementacionog sistema drastično je smanjen broj pacijenata kod kojih nije moguće ugraditi implantat.

Indikacije za ugradnju zubnih implanata:

- nadoknada jednog zuba: ako vam nedostaje jedan zub možete ga nadoknaditi ugradnjom jednog implantata i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega.

- nadoknada više zuba: ako vam nedostaje više zuba imate mogućnost ugradnje implantata koji će služiti kao nosači zubnih mostova

- nadoknada svih izgubljenih zuba: ako ste bezubi ugradnjom implantata je moguća izrada zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza.

Šta možete da očekujete u toku intervencije?

Intervencija se obavlja po strogo propisanom protokolu koji garantuje očuvanje kosti u koju se implantira kao i okolnih tkiva. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i apsolutno je bezbolna, za pacijente koji su pod stresom ili imaju strah od intervencije primenjujemo analgo sedaciju. Nakon operacije, prva 2-3h prisutan je blag bol koji prolazi upotrebom analgetika (najčešće je dovoljan samo jedan).


Šta možete da očekujete nakon tretmana?

Kao što vaši prirodni zubi zahtevaju održavanje dobre oralne higijene i redovne kontrole kod stomatologa tako i zubni implantati zahtevaju isti ili viši nivo brige i održavanja, tako da je redovno pranje zuba (implantata) i upotreba zubnog konca  i/ili zubnog tuša uslov bez kojeg se ne može.
Nakon tretmana bićete zakazani na periodične kontrole kod stomatologa gde će se pratiti zdravlje nadoknađenih zuba i desni te otkloniti eventualne neželjene pojave

310636421 527977559331268 8487341260404086464 n

Ukoliko želite da poboljšate kvalitet života i zdravlja, potrebno Vam je da nadoknadite izvađene zube impantatima, totalna proteza ili bilo koja druga stomatološka usluga  zakažite pregled i konsultacije kod specijaliste oralne hirurgije, implantologa dr. Branislava Čukića, koji od 1996. godine, sa velikim uspehom rešava stomatološke i oralne zdravstvene problem i ugrađuje implante kod velikog broja pacijenata iz Srbije i inostranstva,

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata