Oral B Čukić Novi Sad - Dr Stefan Mirković – Lasersko beljenje zuba

. / Oral B Čukić Novi Sad - Dr Stefan Mirković – Lasersko beljenje zuba

Oral B Čukić - Eksperti stomatologije rade za  vaše zdravlje - Dr Stefan Mirković – Lasersko beljenje zuba

U stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić eksperi iz oblasti stomatologije pružiće Vam personalizovanu i individualizovanu stomatološku uslugu, i u najkraćem mogućem roku uz najviši kvalitet i bez bola i stresa otkloniće svaki stomatološki zdravstveni problem,

Ukoliko patite od zubobolje ili Vam je potrebna bilo koja stomatološka usluga a iz straha ste odlagali posetu zubaru, zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu, bez stresa i bola, a uz maksimalnu posvećenost svakom pacijentu, kod dr Stefana Mirkovića, na sledeće telefone

+381 21 467 006

+381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Beljenje zuba

Brojni su uzroci promene boje zuba: genetika, starenje, konzumiranje cigareta, kafe, crnog vina, čaja, konzumiranje antibiotika tokom razvoja zuba, prekomerno unošenje fluorida, trauma zuba, neadekvatno lečenje kanala korena i slično. Beljenje zuba je popularna procedura kojom se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba, a zubi postaju za nekoliko nijansi svetliji, čime se značajno poboljšava izgled osmeha i lica. Ova popularna estetska procedura nema doživotni efekat, ali je dobra stvar što prilikom beljenja zuba ne dolazi do oštećenja zubnog tkiva,pa se proces može ponavljati bez ikakvih štetnih posledica.

Beljenje zuba se vrši u stomatološkoj ordinaciji pod kontrolom stomatologa, ili u kućnim uslovima preparatima renomiranih proizvođača, a pod stalnim nadzorom stomatologa.

Pre tretmana beljenja zuba neophodno je pripremiti zube: uklanjanjem zubnog kamenca i mekih naslaga, saniranjem karijesa i upale desni. Nakon beljenja i stabilizacije boje zuba treba zameniti sve vidljive plombe s obzirom da sredstva za izbeljivanje deluju samo na prirodan zub, te njihova boja više ne odovara boji izbeljenih zuba.

Tehnika beljenja zuba u ordinaciji laserom (In office bleaching)

Izbeljivanje zuba u ordinaciji je najoptimalniji način beljenja, jer stomatolog postavlja dijagnozu, sprovodi i kontroliše terapiju. Ovaj metod izbeljivanja podrazumeva aplikaciju gela za izbeljivanje zuba u ordinaciji pri čemu se korite izbeljivači visoke koncentracije u strogo kontrolisanim uslovima sa zaštitom mekih tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom. Postupak traje oko 1h, uz brzo postizanje izvanrednih rezultata a u težim slučajevima prebojenosti zuba ovaj postupak se mora ponoviti kako bi se dobio željeni efekat.

 

Tehnika kontrolisanog kućnog beljenja zuba (home bleaching)

Tehnika kontrolisanog kućnog beljenja zuba može da se vrši samostalno ili kao nastavak započetog beljenja u ordinaciji sa ciljem održavanja postignutih rezultata. Procedura podrazumeva izradu slikonskih folija za zube koji se izrađuju na osnovu otisaka zuba pacijenta. Pacijent nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji veoma lako sam izbeljuje svoje zube, noseći aplikacioni trej napunjen gelom tokom noći ili dana dolazeći na povremene kontrole kod stomatologa.

Ova procedura je apsolutno bezbedna jer se koriste gelovi za izbeljivanje slabije koncentracije koji ne oštećuju meka tkiva. Iako je ova tehnika relativno jednostavna i jeftinija od laserskog beljenja, loša strana je u tome što zahteva strpljenje jer rezultati nastupaju postepeno, a za vreme izbeljivanja potrebna je potpuna apstinencija od pušenja i konzumiranja prebojenih materija (kafa, čaj, koka kola, crno vino i slično).

004 jpg

Izbeljivanje avitalnih - "mrtvih" zuba

Zubi sa "odumrlim" živcem (usled prisustva dubokog karijesa, kao posledica traume i slično), kao i neadekvatno izlečeni zubi, vremenom promene boju, što estetski narušava izgled osmeha. Kod ovakvih slučajeva vrlo je važno prethodno utvrditi uzrok promene boje zuba i ukloniti ga, nakon čega se vrlo uspešno vrši beljenje takvog zuba, a njegova boja usklađuje sa bojom susednih zuba. Upotrebom lasera koji vrši aktivaciju gela, beljenje se završava nakon jednog ili dva tretmana.

VAŽNO - BELJENJE ZUBA NE OŠTEĆUJE ZUBNU STRUKTURU!

Važno je napomenuti da je beljenje zuba indikovano od strane stomatologa, preparatima renomiranih proizvođača, pod nadzorom stručnog lica u relativno kratkom vremenskom trajanju apsolutno bezbedno i ne oštećuje zubne strukture.

Neželjene nuspojave

Kao neželjne pojave prilkom beljenja zuba treba navesti prolaznu osetljivost zuba na hladno koja se javlja kod oko 50% pacijenata. U tim slucajevima se savetuje pacijentu smanjenje učestalosti nošenja aplikacionog tray-a (umesto svaku – svaku drugu noć), smanjenje koncentracije gela za izbeljivanje i tretiranje zuba preparatima koji smanjuju osetljivost zuba. Ova nuspojava je kratkotrajnog i prolaznog karaktera.

Izbeljivanje zuba laserom

Izbeljivanje zuba se izvodi pomoću vodonik peroksid gela koji se aktivira uz pomoć laserske svetlosti. Koferdam se koristi za izolaciju mekih tkiva.

   

Vodonik peroksid se razlaže na vodu i slobodne molekule kiseonika. Vodonik peroksid se aktivira katalizatorom koji obezbeđuje laser. Slobodni molekuli kiseonika se vezuju za tamne (unutrašnje) molekule mrlja i polako nestaju kada se obezbedi dovoljna energije od strane lasera.

003 jpg

Sa našim iskusnim stručnim timom lekara i motivisanim osobljem brinemo o svakoj Vašoj potrebi u svim oblastima moderne stomatologije. Naša osnovna ekspertiza potiče iz klasične metode lečenja i sada je fokusirana na implantologiji i oralnoj hirurgiji, kao i konceptu anti aging stomatologije. Dodatno, naš cilj je u jačanju opšteg zdravlja zuba uz specijalni program kako bi Vaš osmeh bio dugotrajan.

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Popović - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata