Oral B Čukić Novi Sad - Spec. dr Srđan Nebrigić – Intravenska sedacija u stomatologiji

. / Oral B Čukić Novi Sad - Spec. dr Srđan Nebrigić – Intravenska sedacija u stomatologiji

Eksperti rade za Vas I Vaše stomatološko zdravlje. Oral B Čukić Novi Sad - Spec. dr Srđan Nebrigić – Intravenska sedacija u stomatologiji

Link na biografiju dr Srđana Nebrigića - https://www.mojzubar.com/srđan

Strah od stomatologa kod pacijenta otklanjamo kroz komfor za pacijenta a to u stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić znači – Brza usluga uz maksimalan kvalitet, profesionalni odnos i individualni i personalizovani pristup svakom pacijentu uz posebnu pozitivnu atmosferu koji oseti svaki zaposleni i pacijent stomatološke poliklinike Oral B Čukić

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić je ovakav poseban kvalitet dostigla kroz konstantno ulaganje u edukaciju, vrhunsku opremu, selekciju zaposlenih  a kao rezultat dolazi izuzetan uspeh u lečenju.

Sve ovo nas izdvaja i doprinosi izuzetnom zadovoljstvu i lojalnosti pacijenata.

Naši pacijenti nas prepoznaju kao polikliniku koja pruža usluge u skladu sa standardima poliklinika u najrazvijenijim zemljama sveta a pritom se osećaju komforno i opušteno.

Kvalitet i inovacije imaju dugačku tradiciju u Poliklinici "Oral B Čukić". Naši lekari uživaju veliku reputaciju u lekarskom društvu. Dugogodišnje iskustvo, moderna tehnička opremljenost, visoki standardi kvaliteta i izvanredna usluga su osnova na kojoj se zasniva naša Poliklinika.

Zakažite pregled ili stomatološku uslugu na sledeće telefone

+381 21 467 006 +381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Česta prepreka za sprovođenje stomatoloških intervencija je strah od istih. Prvi način da se strah prevaziđe je razgovor sa stomatologom.
Kod osoba sa prenaglašenim strahom od stomatoloških intervencija postoji mogućnost da se iste sprovedu u sedaciji. Sedacija služi da bi se uklonili osećaji straha, panike i nelagodnosti za vreme stomatoloških intervencija. U stomatologiji se najčešce primenjuje svesna sedacija. Ova vrsta sedacije se može primeniti na više načina: oralna sedacija, intervenska sedacija i sedacija azotnim oksidom (gasna sedacija).

 

Oralna sedacija

Oralna sedacija se sprovodi tako što se pacijentu propisuju određeni lekovi koje popije pre stomatološke intervencije. Ovi lekovi služe da bi ga umirili i opustili pre i za vreme intervencije.

 

Intravenska analgosedacija

Interavenska analgosedacija je stanje pacijenta u kome se ne oseća strah i nema bola, a postiže se pomoću farmakoloških sredstava i lokalne anestezije. Ova vrsta sedacije se mora sprovoditi uz prisustvo anesteziologa.
Pošto se anesteziolog upozna sa pacijetom i sazna razloge zašto želi analgosedaciju, te dobije uvid u njegovo opšte zdravstveno stanje, pristupa se sledećim postupcima:
-uspostavi se venski put tj. plasira se tanka plastična cev – igla (braunila) u neku od vena na ruci i to je jedino što izaziva svestan bol – za nekoga čak ni to nije nikakva bol,
-daje se venskim putem sedativ tj. sredstvo koje psihički opušta pacijenta, čini ga hrabrim i nezainteresovanim. U zavisnosti od doze, pacijent može i da se uspava, ali za to nema potrebe,
-potom se daje lek protiv bolova u odgovarajućoj dozi,
-zatim stomatolog primeni i lokalnu anesteziju na odgovarajućem mestu u ustima pacijenta,
-uz monitoring vitalnih funkcija, pacijent je potpuno bezbedan i oslobođen svakog straha i bola. Po potrebi stomatolog ponavlja lokalnu anesteziju kao i anesteziolog primenu svojih lekova bez obzira na dužinu intervencije u ustima. Veoma je važno da je svest pacijenta sve vreme potpuno očuvana.

 

Sedacija azotnim oksidom

Azot oksid (N2O) je gas bez boje i mirisa, slatkastog ukusa i ukoliko se udiše izaziva dobro raspoloženje i smeh te je poznat kao „gas smejavac“. Smatra se najmanje toksičanim od svih poznatih opštih anestetika, jer se ne razgrađuje u organizmu, već se izbacuje nepromenjen. Ovaj gas deluje tako što se vezuje za krvne ćelije u plućima i putuje do mozga, stvarajući osećaj dobrog raspoloženja.

Udisanjem ovog gasa kroz nos u roku od nekoliko minuta postajete opušteni, pri čemu su očuvane funkcije disanja, gutanja i verbalna komunikacija sa stomatologom.
Doza je individualna za svakog pacijenta, a aparat kompjuterski kontroliše količinu gasa i spečava predoziranje.
Azot oksid se koristi u kombinaciji sa čistim kiseonikom (O2), tako što se na početku lagano povećava udeo azotnog oksida u udahnutom gasu sve do postizanja opuštenosti pacijenta. Po završetku intervencije se udiše čist kiseonik kako bi se u roku od nekoliko minuta izbacio sav azot oksid iz organizma.
Udisanje i izdisanje gasa se vrši na nos, kroz nazalnu masku, te je neophodno da pacijent može nesmetano da diše na nos.
Sedacija azotnim oksidom može se primenjivati kod pacijenata koji spadaju u I i II kategoriju ASA klasifikacije.
Pre sprovođenja svih vrsta sedacija vrši se klinički pregled i uvid u opšte zdravstveno stanje pacijenta, pregled postojeće medicinske dokumentacije (ako postoji), pregled od strane anesteziologa (po potrebi). Takođe je neophodan pismeni pristanak pacijenta za sprovođenje sedacije.

dr srdjan nebrigic01 jpg

Sa našim iskusnim stručnim timom lekara i motivisanim osobljem brinemo o svakoj Vašoj potrebi u svim oblastima moderne stomatologije. Naša osnovna ekspertiza potiče iz klasične metode lečenja i sada je fokusirana na implantologiji i oralnoj hirurgiji, kao i konceptu anti aging stomatologije. Dodatno, naš cilj je u jačanju opšteg zdravlja zuba uz specijalni program kako bi Vaš osmeh bio dugotrajan.

Implantati

Oralna hirurgija

Zubne ciste i granulomi

Parodontoza

Laser u stomatologiji

Kozmetska stomatologija

Beljenje zuba

Krunice i mostovi

Proteze

Lečenje kanala korena

Dečija stomatologija

Rad sa trudnicama

Ortodoncija

Sluzokoža usta i jezika

Neprijatan zadah

Bol zuba

Škripanje zubima

Edukacija pacijenata

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Miković - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata