Spec. stomatološke protetike Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Preosetljivost zuba

. / Spec. stomatološke protetike Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Preosetljivost zuba

Oral B Čukić Novi Sad - Eksperti rade za vaše zdravlje – Spec. stomatološke protetike Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Preosetljivost zuba

LINK NA BIOGRAFIJU Dr Tatjana Gložančev Sajkovski - https://www.mojzubar.com/tatjana

U stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić eksperi iz oblasti stomatologije pružiće Vam personalizovanu i individualizovanu stomatološku uslugu, i u najkraćem mogućem roku uz najviši kvalitet i bez bola i stresa otkloniće svaki stomatološki zdravstveni problem uključujući i zubne krunice i mostove

Ukoliko je Vama ili nekom vama bliskom potrebna bilo koja druga stomatološka usluga a iz straha ste odlagali posetu zubaru, zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu, bez stresa i bola, a uz maksimalnu posvećenost svakom pacijentu, kod dr Tatjane Gložančev Sajkovski na sledeće telefonske brojeve :

+381 21 467 006

+381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Preosetljivost zuba

Osetljivost zuba je veoma čest problem koji se susreće kod velikog broja ljudi. Naši zubi mogu biti veoma osetljivi na različite nadražaje: toplo, hladno, slatko ili kiselo. Prekomernu osetljivost zuba izazivaju:

Nepravilna tehnika pranja zuba suviše tvrdim četkicama može veoma lako da ošteti gleđ zuba i na taj način izloži spoljašnjim uticajima izuzetno osetljivi dentin;

Povlačenje desni sa vratova zuba kao jedan od simptoma oboljenja potpornog aparata zuba parodontopatije, dovodi do izlaganja vratova zuba različitim nadražajima i pojave bola; 

Škripanje zubima ili prekomerno stiskanje zuba dovodi do stvaranja izuzetno velike sile praktično izbija delove gleđi sa najslabijih mesta kao što su vratovi zuba i tako izaziva pojačanu osetljivost ovih delova.

Bol koji se pri tome stvara može da varira od blago neprijatnog osećaja do izuzetno jakog, oštrog i probadajućeg bola koji nastaje pri najmanjem nadražaju. Važno je napomenuti da prekomerna osetljivost može biti i simptom nekog ozbiljnijeg oboljenja zuba, tako da je potrebno obavezno posetiti stomatologa da bi se utvrdio uzrok nastanka osetljivosti i odredila terapija.
Terapija je različita u zavisnosti od stepena izraženosti simptoma.

U najblažim slučajevima dovoljno je obučiti pacijenta o pravilnoj tehnici pranja zuba i preporučiti mu vrstu četkice i paste za zube koju treba da koristi.
Zatim moguće je smanjiti osetljivost premazivanjem osetljivih površina preparatima za desenzibilizaciju ili postavljanjem ispuna od kompozitnih materijala ukoliko je osetljiva površina zuba velika.

U našoj ordinaciji terapija preosetljivosti zuba podrazumeva i primenu diodnih lasera kojima se na najjednostavniji i potpuno bezbolan način za veoma kratko vreme (1-2 posete) u potpunosti uklanja preosetljivost zuba i tako otklanjaju tegobe koje ona izaziva.

12 jpg

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije, implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Miković - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

 

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata