Stomatološka poliklinika Oral B Čukić - Dr Moana Opačić – Izbeljivanje avitalnih (mrtvih) zuba

. / Stomatološka poliklinika Oral B Čukić - Dr Moana Opačić – Izbeljivanje avitalnih (mrtvih) zuba

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić Novi Sad

Eksperti rade za Vas i vase zdravlje - Dr Moana Opačić, polivalentni stomatolog – Izbeljivanje avitalnih (mrtvih) zuba

Link na biografiju dr Moane Opačić - http://www.mojzubar.com/moana

Izbeljivanje ili beljenje zuba je najoptimalije za pacijenta u samoj  stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić, jer stomatolog postavlja dijagnozu, sprovodi i kontroliše terapiju. Ovaj metod izbeljivanja podrazumeva aplikaciju gela za izbeljivanje zuba u ordinaciji pri čemu se korite izbeljivači visoke koncentracije u strogo kontrolisanim uslovima sa zaštitom mekih tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom. Postupak traje oko 1h, uz brzo postizanje izvanrednih rezultata a u težim slučajevima prebojenosti zuba ovaj postupak se mora ponoviti kako bi se dobio željeni efekat.

Zakažite beljenje ili izbeljivanje zuba laserom kod dr Moane Opačić, na sledeće telefone

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Izbeljivanje avitalnih - "mrtvih" zuba

Zubi sa "odumrlim" živcem (usled prisustva dubokog karijesa, kao posledica traume i slično), kao i neadekvatno izlečeni zubi, vremenom promene boju, što estetski narušava izgled osmeha. Kod ovakvih slučajeva vrlo je važno prethodno utvrditi uzrok promene boje zuba i ukloniti ga, nakon čega se vrlo uspešno vrši beljenje takvog zuba, a njegova boja usklađuje sa bojom susednih zuba. Upotrebom lasera koji vrši aktivaciju gela, beljenje se završava nakon jednog ili dva tretmana.

VAŽNO - BELJENJE ZUBA NE OŠTEĆUJE ZUBNU STRUKTURU!

Važno je napomenuti da je beljenje zuba indikovano od strane stomatologa, preparatima renomiranih proizvođača, pod nadzorom stručnog lica u relativno kratkom vremenskom trajanju apsolutno bezbedno i ne oštećuje zubne strukture.

Beljenje zuba

Brojni su uzroci promene boje zuba: genetika, starenje, konzumiranje cigareta, kafe, crnog vina, čaja, konzumiranje antibiotika tokom razvoja zuba, prekomerno unošenje fluorida, trauma zuba, neadekvatno lečenje kanala korena i slično. Beljenje zuba je popularna procedura kojom se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba, a zubi postaju za nekoliko nijansi svetliji, čime se značajno poboljšava izgled osmeha i lica. Ova popularna estetska procedura nema doživotni efekat, ali je dobra stvar što prilikom beljenja zuba ne dolazi do oštećenja zubnog tkiva,pa se proces može ponavljati bez ikakvih štetnih posledica.

Beljenje zuba se vrši u stomatološkoj ordinaciji pod kontrolom stomatologa, ili u kućnim uslovima preparatima renomiranih proizvođača, a pod stalnim nadzorom stomatologa.

Pre tretmana beljenja zuba neophodno je pripremiti zube: uklanjanjem zubnog kamenca i mekih naslaga, saniranjem karijesa i upale desni. Nakon beljenja i stabilizacije boje zuba treba zameniti sve vidljive plombe s obzirom da sredstva za izbeljivanje deluju samo na prirodan zub, te njihova boja više ne odovara boji izbeljenih zuba.

Tehnika beljenja zuba u ordinaciji laserom (In office bleaching)

Izbeljivanje zuba u ordinaciji je najoptimalniji način beljenja, jer stomatolog postavlja dijagnozu, sprovodi i kontroliše terapiju. Ovaj metod izbeljivanja podrazumeva aplikaciju gela za izbeljivanje zuba u ordinaciji pri čemu se korite izbeljivači visoke koncentracije u strogo kontrolisanim uslovima sa zaštitom mekih tkiva i aktivacijom gela laserskim zrakom. Postupak traje oko 1h, uz brzo postizanje izvanrednih rezultata a u težim slučajevima prebojenosti zuba ovaj postupak se mora ponoviti kako bi se dobio željeni efekat.

 

Tehnika kontrolisanog kućnog beljenja zuba (home bleaching)

Tehnika kontrolisanog kućnog beljenja zuba može da se vrši samostalno ili kao nastavak započetog beljenja u ordinaciji sa ciljem održavanja postignutih rezultata. Procedura podrazumeva izradu slikonskih folija za zube koji se izrađuju na osnovu otisaka zuba pacijenta. Pacijent nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji veoma lako sam izbeljuje svoje zube, noseći aplikacioni trej napunjen gelom tokom noći ili dana dolazeći na povremene kontrole kod stomatologa.

Ova procedura je apsolutno bezbedna jer se koriste gelovi za izbeljivanje slabije koncentracije koji ne oštećuju meka tkiva. Iako je ova tehnika relativno jednostavna i jeftinija od laserskog beljenja, loša strana je u tome što zahteva strpljenje jer rezultati nastupaju postepeno, a za vreme izbeljivanja potrebna je potpuna apstinencija od pušenja i konzumiranja prebojenih materija (kafa, čaj, koka kola, crno vino i slično).

dr moana opacic jpg

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Miković - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

 

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29758 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29758
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata