Stomatološka poliklinka Oral B Čukić - Spec. dr Srđan Nebrigić – Hirurška terapija paradentopatije

. / Stomatološka poliklinka Oral B Čukić - Spec. dr Srđan Nebrigić – Hirurška terapija paradentopatije

Stomatološka poliklinka Oral B Čukić - Dr Srđan Nebrigić, specijalista paradentologije i oralne medicine –  Hirurška terapija paradentopatije

Link na biografiju dr Srđana Nebrigića - https://www.mojzubar.com/srđan

U stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić eksperi iz oblasti stomatologije pružiće Vam personalizovanu i inndividualizovanu stomatološku uslugu, i u najkraćem mogućem roku uz najviši kvalitet i bez bola i stresa otkloniće svaki stomatološki problem.

Ukoliko je Vama ili nekom vama bliskom potrebna bilo koja stomatološka usluga a iz straha ste odlagali posetu zubaru, zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu, bez stresa i bola, a uz maksimalnu posvećenost svakom pacijentu, na sledeće telefonske brojeve

+381 (0)21 467 006

+381 (0)21 63 63 613

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Ugradnja veštačke kosti u vilicu nakon gubitak kosti koji je nastao usled parodontopatije. Nakon uklanjanja zapaljenskog tkiva i destruirane kosti u koštani defekt postavljena je veštačka kost, kako bi se sačuvao zub.

dr srdjan nebrigic   hirurska parodontoloska terapija 01 jpg

Hirurška terapija parodontopatije ima za cilj da eliminiše ili smanji dubinu parodontalnih džepova, i otkloni tzv. mukogingivalne anomalije, te da na taj način stvori uslove da pacijent adekvatnim održavanjem oralne higijene spreči recidiv bolesti.

Najčešće primenjivan hirurški zahvat u cilju uklanjanja parodontalnog džepa je režanj operacija. To je zahvat kojim se hirurškim putem odiže deo oralne sluzokože u obliku režnja, uklanja patološki promenjeno parodontalno tkivo, i režnjem ponovo prekriva operativno polje.

Regenaracija i rekonstrukcija obolelog parodoncijuma se može postići hirurškim zahvatima u toku kojih se u operativno polje ubacuje koštani transplantat ili neki drugi sintetski implantat (koštani implantati tj. "veštačka kost"). Postoji više vrsta koštanih transplantata  koji  se koriste u parodontalnoj hirurgiji. Koštani transplantati se mogu podeliti u odnosu na biološki efekat, poreklo, vrstu koštanog tkiva, mesto uzimanja, itd.

Takođe, važnu ulogu u nadoknađivanju izgubljenog koštanog tkiva imaju sintetski materijali ("veštačka kost"), koji imaju izuzetnu biokompatibilnost i predstavljaju neorgansku osnovu na kojoj se razvija nova kost.

Svi navedeni koštani transplantati i implantati imaju svoje prednosti i nedostatke, te o vrsti korišćenog materijala odlučuje hirurg pri utvrđivanju plana hirurške intervencije.
Postavljanje koštanog transplantata u cilju popunjavanja dubokih koštanih parodontalnih džepova

U slučaju postojanja koštanih parodontalnih džepova i defekata u predelu račvanja korenova, moguće je sprovesti vođenu regeneraciju tkiva, pri čemu se postavljaju posebne membrane. Uloga membrana je da se omogući nesmetana regeneracija vilične kosti, tako što će se sprečiti urastanje sluzokože i vezivnog tkiva u koštani defekt. Ove membrane mogu biti izrađene od resorptivnog i neresorptivnog materijala. Membrane od neresorptivnog materijala se moraju ukloniti nakon 5 do 6 nedelja, što zahteva dodatnu hiruršku intervenciju.

Defekt u predelu račvanja korenova prekriven membranom

Takođe, u parodontalnu hirurgiju spadaju postupci produžavanja kliničke krune u zoni osmeha, tj. korekcija takozvanog  "gummy smile". U normalnim uslovima se desni  nalaze u predelu vratova zuba i relativno malo su vidljive pri osmehu. Nekada desni mogu da prekriju ne samo vratove, već se nalaze i u predelu zubne krune, što stvara utisak kraćih zuba i preterano vidljivih desni.

img 575e641b9ca4f4da48a61b055a21b42f v jpg

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Popović  - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

logo vertical jpg

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata