Oral B Čukić Novi Sad. Dr Stefan Mirković – Izrada fasete u ustima pacijenta.

. / Oral B Čukić Novi Sad. Dr Stefan Mirković – Izrada fasete u ustima pacijenta.

Oral B Čukić Novi Sad. Dr Stefan Mirković – Izrada fasete u ustima pacijenta. Kompozitne fasete.

U stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić eksperi iz oblasti stomatologije pružiće Vam personalizovanu i inndividualizovanu stomatološku uslugu, i u najkraćem mogućem roku uz najviši kvalitet i bez bola i stresa otkloniće svaki stomatološki zdravstveni problem,

Ukoliko patite od zubobolje ili Vam je potrebna bilo koja stomatološka usluga a iz straha ste odlagali posetu zubaru, zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu, bez stresa i bola, a uz maksimalnu posvećenost svakom pacijentu, kod dr Stefana Mirkovića, na sledeće telefone

+381 21 467 006 +381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete izrađuju se sa istim ciljem (da se koriguje izgled zuba), ali na drugačiji način i od drugog materijala. Naime, ove fasete se najčešće izrađuju direkno u ustima pacijenta od kompozitnog materijala. Prednost kompozitnih faseta je: finansijski momenat, brža izrada (najčešće jedna poseta), mogućnost reparacije fasete u ustima pacijenta.

Fasete predstavljaju estetske restauracije koje se nakon minimalne pripreme zuba postavljaju odnosno trajno cementiraju na zub.

Fasete se izrađuju od keramičkog materijala kada govorimo o porcelanskimili keramičkim fasetama I visoko kvalitetnog kompozitnog materijala.

 

Porcelanske fasete ili ljuspice predstavljaju kvalitetnu alternativu restauracijama koje zahtevaju obimnije brušenje (krunicama).

Savremeni materijali su znatno proširili indikaciono područje porcelanskih faseta što se posebno odnosi na mogućnost postavljanja faseta i u bočnom segmentu zubika, premolara I molara kada pričamo o tzv. punim fasetama (full veneers).

Fasete se indikuju sa ciljem korekcije: boje, oblika, položaja zuba, zatvaranja dijastema, restauracije preloma zuba, korekcije gubitka gleđu zuba kako stečenih tako i urođenih malformacija.

Rizične situacije su: prevelik preklop zuba, parafunkcije i loše navike, kao i veliki gubitak gleđi.

Takođe treba biti kritičan i kod izrade pojedinačne fasete na jako prebojenom zubu, kod postojanja karijesa, starih ispuna kao i kod osoba sa lošom oralnom higijenom. U ovim slučajevima potrebna je predhodna priprema zuba u vidu izbeljivanja, uklanjanja karijesa, postavljanja novih ispuna i  uspostavljanje optimalnog režima higijene.

Dakle, pre pristupanja samoj preparaciji zuba potrebno je sprovesti sve pripremne procedure na zubu i mekim tkivima, odabrati boju fasete, napraviti dijagnostički voštani model koji će omogućiti komunikaciju sa pacijentom i izradu privremenih faseta.
Obim preparacije zuba zavisi od razloga fasetiranja pa su obimnija brušenja potrebna npr. Kod korekcije prebojenih zuba ikorekcija položaja isturenih zuba.

Dr Stefan Mirković – Izrada fasete u ustima pacijenta

Zakažite pregled ili personalizovanu stomatološku uslugu kod tima eksperata iz oblasti stomatologije.

Tim stručnjaka stomatološke poliklinke Oral B Čukić

Dr Branislav Čukić - Specijalista oralne hirurgije implantolog

Dr Moana Opačić - Stomatolog

Dr Stefan Mirković – Stomatolog

Dr Tatjana Gložančev Sajkovski – Specijalista stomatološke protetike

Dr Srđan Nebrigić – Specijalista parodontologije i oralne medicine

Dr Marijan Matijević - Specijalista ortopedije vilice konsultant ortodoncije

Dr Jelena Vuletić Rakić – Stomatolog

Dr Irina Popović - Stomatolog

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

 

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata