Šta su prednosti ugradnje implantata u stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić

. / Šta su prednosti ugradnje implantata u stomatološkoj poliklinici Oral B Čukić

Specijalista dr Branislav Čukić, implantolog i oralni hirurg - Prednosti zubnih implanata u odnosu na konvencionalne zubne mostove i proteze

Oral B Čukić - Eksperti rade za Vas i vaše stomatološko zdravlje.

Ukoliko želite da poboljšate kvalitet života i zdravlja, potrebno Vam je da nadoknadite izvađene zube impantatima, totalna proteza ili bilo koja druga stomatološka usluga  zakažite pregled i konsultacije kod specijaliste oralne hirurgije, implantologa dr. Branislava Čukića, koji od 1996. godine, sa velikim uspehom rešava stomatološke i oralne zdravstvene problem i ugrađuje implante kod velikog broja pacijenata iz Srbije i inostranstva,

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

Gubitak jednog ili više zuba prouzrokuje na prvom mestu poremećaj funkcije žvakanja, što znatno utiče na ostale funkcije našeg organizma, a isto tako dovodi do estetskih problema, stvarajući brojne neprijatnosti u svakodnevnoj komunikaciji.

zašto implanti

Iako ovo jesu ozbiljni problemi, potencijalno još veći problem nalazi se sa druge strane; u samoj kosti vilica, odnosno njenom nestajanju kao posledica gubitka zuba.

Bez zuba koji funkcijom žvakanja čuvaju viličnu kost, dolazi do laganog gubitka kosti. Obzirom da je kost podloga mišićima lica, kako ona nestaje smanjuje se i mišićna masa tako da lice poprima staračke karakteristike, te nastaju i funkcionalni i estetski problemi.

Upravo dentalni implanti omogućavaju zaustavljanje procesa gubitka kosti.

Naime, konvencionalne metode za nadoknadu izgubljenih zuba kao što su krunice i mostovi ili pak parcijalne i totalne proteze samo privremeno i delimično rešavaju problem. Da bi se postavili mostovi, neophodno je da kao nosači budu uključeni i zub ispred i zub iza praznog prostora, što u velikom broju slučajeva dovodi do žrtvovanja potpuno zdravih zuba. Sa druge strane, ovi radovi rešavaju problem funkcije žvakanja i estetike, ali kost u predelu izvađenih zuba i dalje nije stimulisana procesom žvakanja tako da vremenom nastavlja da se gubi.

Ugradnjom implantata na mesto izgubljenih zuba ne samo da se čuvaju okolni zubi, nego se i sile koje se stvaraju prilikom žvakanja prenose na kost vilice te tako sprečavaju njeno propadanje. Obzirom da se implantati ponašaju vrlo slično prirodnim zubima, po standardima savremene stomatologije, predstavljaju najbolju zamenu za izgubljene zube. Implantati se mogu ugrađivati svim osobama kod kojih je završen rast i razvoj, i kod kojih su, po proceni hirurga imlantologa, zadovoljeni i svi ostali uslovi za ovu intervenciju (preostala količina vilične kosti, zdravlje drugih zuba i usta, opšte zdravstveno stanje...).

Procedura nadoknade izgubljenih zuba implantatom nošenim krunicama i mostovima može se podeliti u nekoliko faza:

  1. plan terapije koji podrazumeva klinički pregled i analizu rtg snimka, kao i analiza 3D snimka od strane hirurga implantologa;
  2. ugradnja implantata, što podrazumeva hiruršku proceduru nakon koje se čeka 3-6 meseci da se završi proces osteointegracije tj. sjedivanja implantata sa okolnom kosti. U slučajevima kada se postigne optimalna primarna stabilnost i kada se koristi adekvatan implantacioni sistem, moguće je i odmah postaviti privremeni zub na implantatu.
  3. postavljanje suprastruktura na implantate posle perioda osteointegracije i uzimanje otisaka za izradu krunica i mostova;
  4. postavljanje krunica i mostova što je i završna faza ovog procesa.

Pravilno održavanje oralne higijene nakon ugradnje implantata koje se sprovodi po savetu stomatologa kao i redovni kontrolni pregledi su najvažniji za dugovečnost implantata i protetskih radova na njima.

drbranislav cukic implanti jpg

Ukoliko želite da poboljšate kvalitet života i zdravlja, potrebno Vam je da nadoknadite izvađene zube impantatima, totalna proteza ili bilo koja druga stomatološka usluga zakažite pregled i konsultacije kod specijaliste oralne hirurgije, implantologa dr. Branislava Čukića, koji od 1996. godine, sa velikim uspehom rešava stomatološke i oralne zdravstvene problem i ugrađuje implante kod velikog broja pacijenata iz Srbije i inostranstva,

na sledeće telefone
+381 (0)21 467 006
+381 (0)21 63 63 613
e-mail - kontakt@mojzubar.com

Stomatološka poliklinika Oral B Čukić
Narodnog fronta 20
21000 Novi Sad

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata