Zubni implantati

. / Zubni implantati

Savremeni zubni implantat je izrađen od titanijuma ili cirkona i može biti oblika šrafa koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom ili plato dizijana koji se usađuje bez uvrtanja.

Implantati služe kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.

Zubni implantati su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.

Ugradnjom zubnih implantata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba.

Kod totalne bezubosti, predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade i izbegavanje nošenja totalne proteze.

Zubni implanti pre intervencije

Zubni implanti posle intervencije

 

Šta se pomoću zubnih implanata može postići?

  • Nadoknada jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba,
  • Pravljenje zubnih mostova u slučajevima kada je pacijent usled gubitka većeg broja zuba osuđen na nošenje zubnih proteza,
  • Zubni implantati mogu služiti i kao nosaci zubnih proteza koje su na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje,
  • Omogućavaju izradu mostova kod pacijenata koji su potpuno bez zuba.


Prednosti zubnih implanata u odnosu na konvencionalne zubne mostove i proteze

U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

- Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantatom je identičan onom kod prirodnih zuba. Pošto implantat čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se uvek javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza. Niko neće moći da primeti da imate vestacku zubnu nadoknadu u ustima.

Čuvanje preostalih zuba: zubni implantati ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se dešava pri izradi zubnih mostova. Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta.

Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implantata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.

Pouzdanost: u našoj poliklinici terapijski uspeh se može dugoročno garantovati jer je vek trajanja implantata preko 6 godina u 99% slučajeva.

Da li ste i vi kandidat za ugradnju zubnih implantata?

U principu, svakome je moguće ugraditi zubni implantat i nekih izričitih kontraindikacija ni nema. Idealni kandidat za ugradnju zubnih implantata je pacijent sa dobrim opštim zdravljem i zdravljem usne duplje.

Da bi implantat mogao da se ugradi neophodno je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti sa kojom implantat čvrsto srasta. Od 2015. godine i početka primene Bicon implementacionog sistema drastično je smanjen broj pacijenata kod kojih nije moguće ugraditi implantat.

Indikacije za ugradnju zubnih implanata:

nadoknada jednog zuba: ako vam nedostaje jedan zub možete ga nadoknaditi ugradnjom jednog implantata i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega.

nadoknada više zuba: ako vam nedostaje više zuba imate mogućnost ugradnje implantata koji će služiti kao nosači zubnih mostova

nadoknada svih izgubljenih zuba: ako ste bezubi ugradnjom implantata je moguća izrada zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza.

pre i posle implanti vilica

Šta možete da očekujete u toku intervencije?

Intervencija se obavlja po strogo propisanom protokolu koji garantuje očuvanje kosti u koju se implantira kao i okolnih tkiva. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i apsolutno je bezbolna, za pacijente koji su pod stresom ili imaju strah od intervencije primenjujemo analgo sedaciju. Nakon operacije, prva 2-3h prisutan je blag bol koji prolazi upotrebom analgetika (najčešće je dovoljan samo jedan).

Šta možete da očekujete nakon tretmana?

Kao što vaši prirodni zubi zahtevaju održavanje dobre oralne higijene i redovne kontrole kod stomatologa tako i zubni implantati zahtevaju isti ili viši nivo brige i održavanja, tako da je redovno pranje zuba (implantata) i upotreba zubnog konca  i/ili zubnog tuša uslov bez kojeg se ne može.
Nakon tretmana bićete zakazani na periodične kontrole kod stomatologa gde će se pratiti zdravlje nadoknađenih zuba i desni te otkloniti eventualne neželjene pojave.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29758 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29758
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata