Kozmetska stomatologija

. / Kozmetska stomatologija

kozmetska stomatologija

I vaš osmeh može biti blistav

I vaš osmeh može biti blistav

Analizirajte sami svoj osmeh!

Možete sami izvršiti analizu svog osmeha i utvrditi da li vam je potreban kozmetski zubni tretman.

Stanite ispred ogledala u dobro osvetljenoj prostoriji, poželjno je da ogledalo bude što veće da bi se mogli videti u celini.

Sada se nasmejte kako to činite uobičajeno:

 • Da li Vam se sviđa kako vaši zubi izgledaju i način na koji se osmehujete?

 • Da li imate razmake između zuba?

 • Da li Vam nedostaje neki zub?

 • Da li imate zube u nepravilnom položaju?

 • Da li je neki od vaših zuba kraći od ostalih?

 • Da li su vam očnjaci previše istureni?

 • Da li su Vam desni povucene ili otečene?

 • Da li imate metalne plombe koje se vide pri osmehu?

 • Da li imate stare krunice čija boja više ne odgovara boji vaših zuba?

 • Da li su vam zubi beli ili su požuteli prekriveni tamnim naslagama?

 • Kada se fotografišete - da li se na slikama normalno smejete ili vam je osmeh prikriven?

 • Da li pred nepoznatim osobama izbegavate da se široko nasmejete?
  Da li Vas je sramota da dođete na kontrolu kod stomatologa zbog stanja i izgleda vaših zuba?


Ako je odgovor na bilo koje od postavljenih pitanja DA, Vama je potreban kozmetski zubni tretman.

Kozmetski zubni tretman podrazumeva sve stomatološke intervencije koje poboljšavaju Vaš osmeh: izbeljivanje zuba, plombiranje zuba savremenim estetskim materijalima, fasetiranje prednjih zuba i izrada visoko estetskih krunica i mostova.


Plombiranje zuba estetskim materijalima

kozmetska stomatologija

Savremeni estetski materijali (“bele plombe”) zahtevaju određenu pripremu površine zuba nakon čega se “lepe” na zubno tkivo. Na taj način moguće je:

 • rekonstruisati zube zahvaćene karijesom;

 • povratiti oblik i formu zuba sa defektima koji su nekariozne prirode (klinasti defekti u vratovima zuba, odlomljene sečivne ivice, iskrzani zubi, zubi sa urođenim defektima u strukturi...);

 • poboljšati estetski izgled (zatvaranje razmaka između zuba, preoblikovanje zuba sa urođenim anomalijama oblika i veličine).

 

Prednost ovih procedura je u tome što su relativno jeftine, obično se mogu završiti u jednoj poseti i u slucaju potrebe za bilo kojom korekcijom postupak je veoma jednostavan.

Kao nedostatak može se navesti prebojavanje materijala tokom vremena te neophodnost njegove zamene.Fasetiranje zuba

keramičke krunice

Ova procedura podrazumeva nanošenje materijala na celokupnu prednju površinu zuba u cilju poboljšanja njegove boje, oblika ili pozicije. Najčešće je potrebno minimalno brušenje zubnog tkiva.

Popunjavanje razmaka između prednjih zuba

Dijastema je razmak između prednjih zuba. Prostori između zuba mogu se zatvoriti ili uz pomoć ortodontskih aparata ili nanošenjem estetskih materijala na oba zuba između kojih se razmak nalazi. Ako je razmak previše velik indikovan je ortodontski tretman jer bi isključivim nanošenjem materijala zubi izgledali neprirodno široki.

Atipicni sekutići

To su mali zubi koničnog oblika koji se nalaze pored centralnih sekutića i predstavljaju urođeni kozmetski nedostatak. Estetskim procedurama moguće im je vratiti prirodan oblik bez ikakvog brušenja zuba, jednostavnim lepljenjem i modelovanjem materijala.

Porcelanske fasete

Porcelanske fasete su tanke ljuspice porcelana koje se lepe na prednju površinu zuba u cilju poboljšanja izgleda zuba. Idealan način da se promeni kozmetski izgled zuba. U poređenju sa kompozitnim fasetama porcelanske su lepšeg i prirodnijeg izgleda, a otpornije su i na prebojavanje. Nedostatak porcelanskih faseta je u tome što su dosta skuplje i ako se koriste u pogrešnim indikacijama može doći do njihovog pucanja. U slucaju odlamanja porcelanske fasete neophodna je njihova kompletna zamena dok je kod kompozitnih moguća reparatura. Jedan od načina kojim mi možemo da ulepšamo Vaš osmeh je izrada faseta ili bezmetalnih keramičkih krunica. Porcelanske fasete su providne ljuspice koje služe za poboljšanje estetskog izgleda zuba ( oblika, boje, razmaka).


Bezmetalne keramičke krune

 Bezmetalne keramičke krune

Bezmetalnim keramičkim krunama mogu se postići velike kozmetske promene kao i pomoću porcelanskih faseta. Međutim, za razliku od faseta koje prekrivaju samo prednju površinu zuba ove bezmetalne keramičke krunice prekrivaju celokupno zbrušeno zubno tkivo sve do ispod nivoa desni. Upravo zbog toga krunice se najviše koriste u onim slučajevima gde postoji destrukcija zuba dok se fasete primenjuju kada se želi promeniti boja, oblik zuba, zatvaranje dijasteme...

U poređenju sa fasetama bezmetalne keramičke krunice su otpornije na pucanje i duže traju jer njihova izrada podrazumeva brušenje većeg dela zubnog tkiva tako da ova procedura ne predstavlja samo kozmetski tretman nego se obično koristi kod pacijenata kod kojih je potrebna i funkcionalna i estetska rehabilitacija.


Zubni nakit

zubni nakit

Zubni nakit je brilijantan način da ugradite iskrice u vaš osmeh i razlikujete se od drugih. Zubni nakit (skyce®) koji se nudi u našoj poliklinici napravljen je i sertifikovan u Evropskoj Uniji i dostupan je u dve varijante: kristalni i safirno plavi.
Za vreme jedne bezbolne procedure, stomatolog fiksira zubni nakit na prednju površinu gornjih zuba. Ova procedura je totalno neinvazivna, te nema nikakvog oštećenja zubne supstance i bilo kakvih neželjenih efekata. Zubni nakit možete u svakom trenutku skinuti, menjati ga kao bilo koji komad nakita, bez ikakvih posledica, potreban je samo Vaš dolazak u ordinaciju.

Moramo napomenuti da pojedine kozmetske procedure koje se vrše na zubima ne mogu trajati zauvek i moraju se s vremena na vreme obnavljati. To je posebno slucaj sa beljenjem zuba.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29329 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29329
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata