Prevencija disanja na usta

. / Prevencija disanja na usta

osetljivost zuba

Disanjem na usta isušuje se sluzokoža usne šupljine, te na taj način izostaje zaštitno delovanje pljuvačke na zube. Umesto bazne sredine (PH=7.7) razvija se kisela sredina (PH=6.6), što favorizuje demineralizaciju zubne gleđi. Desni osoba koje dišu na usta su suve I otečene, te su osobe sa ovm lošom navikom sklonije nastanku oboljenja parodoncijuma.

Disanjem na usta remeti se i ravnoteža labiolingvalne muskulature što može dati posledice na razvijenost vilica i oblika zubnih lukova. Izostaje potrebna ravnoteža između mišića jezika, usana i obraza jer jezik ne zauzima fiziološki položaj na nepcu. U slučaju disanja na usta, donja vilica I jezik se spuštaju, što za posledicu ima da se glava nalazi u zabačenom položaju. Dolazi do rotiranja donje vilice nazad I dole, te na taj način dolazi do otvaranja zagrižaja. Ovakav položaj, ukoliko duže vreme traje, može rezultirati prevelikim izrastanjem zadnjih zuba, što sve rezultira povećanjem visine lica.

Za pravilan razvoj gornjeg dela lica i vilica preventivno delovanje sastoji se u preorijentaciji disanja. U konsultaciji sa otorinolaringologom treba pronaći i ukloniti uzročnik, a ortodont ima metode za preorijentaciju disanja.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata