Prevencija prevremenog gubitka zuba

. / Prevencija prevremenog gubitka zuba

Pojava nepravilnosti u položaju zuba u najvećoj meri je uzrokovana gubitkom ili smanjenjem prostora za nicanje stalnih zuba.

Najviše je karijesom ugrožen prostor za nicanje bočnih zuba u gornjoj vilici. Prevencija ove „sekundarne teskobe“ sastoji se u redovnom popravljanju karioznih mlečnih zuba. Ako, ipak dođe do potrebe za vađenjem mlečnog zuba, obratiti se specijalisti ortopedije vilica, koji će umesto izgubljenog zuba, ako je potrebno, postaviti „čuvar prostora“. Da li će se postaviti „čuvar prostora“ zavisi od zuba koji je izvađen i od fiziološkog vremena smene zuba. U odluci će nam pomoći rendgenski snimak.

Prevencija u širem smislu obuhvata lečenje prvih simptoma nepravilnosti. Navedenim metodama prevencije uspećemo da izbegnemo ili skratimo nošenje ortodontskog aparata.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata