Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan.Vadila sam gornju trojku pre 15 dana.Pre nedelju dana se pojavila fistula i otečeno je na mestu rane od zuba.Moj stomatolog kaže da nije potreban antibiotik i da će to samo proći.Ali ja opet da pitam i vas da budem sigurna.Da li je to opasno i koliko vremenski treba da prođe ta infekcija?Da li je antibiotik ipak potreban?Hvala i srdačan pozdrav!

Verica - 26. 04. 2023.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Verica,

fistula nastaje kao posledica prisustva patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba ili zaostalog patološkog procesa nakon vađenja zuba. Antibiotici su samo pomoćno sredstvo u terapiji a prvenstveno je potrebno sprovesti adekvatnu stomatološku terapiju.

Potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi o čemu je reč, te Vam savetujemo da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata