Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam pitanje u vezi otoka koji imam od zuba , u ustima ne vidim nikakvu fistulu , upaljenu kesicu … nista od toga. Otok je poceo pre 2 dana i pocela sam piti Amoxicilin . Otok je dosao i do oka , oko mi je ujutru skoro na pola zatvoreno ! Trenutno nemam nista zakazano kod zubara tek su mi zakazali za 7 dana! Koliko treba da antibiotik pocne delovati i da li ce otok bar za 3 dana uzimanja antibiotika lagano se piceti povlaciti ako je uopste u pitanju zub? Da li zub moze biti upaljen i bez vidljive kesice sa gnojem itd? Molim vas za odg. Hvala unapred!!!!

Vanja - 22. 11. 2022.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Vanja,

u slučaju postojanja otoka porekla zuba, potrebno je sprovesti stomatološku intervenciju (otvaranje zuba radi drenaže zapaljenskog sadržaja, incizija, vađenje zuba i slično), a stomatolog će nakon kliničkog pregleda utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti adekvatnu terapiju. Antibiotici su samo pomoćno sredstvo u terapiji a prvenstveno je potrebna adekvatna stomatološka terapija. Ne savetujemo upotrebu antibiotika na svoju ruku!

Savetujemo Vam da što pre bez odlaganja uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite Vašeg ili bilo kog drugog stomatologa kako bi Vam bila pružena adekvatna terapija i kako ne bi došlo do pojave eventualnih komplikacija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata