Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, pre 10 meseci uradjena mii je nadogradnja gornjih jedinica i dvojki. Od tada su mi desni upaljeni, plavi, nateceni i bolni. Ujutru nemam tegobe ali kako dan odmice tegobe su sve izrazenije. Isla s stomatologu, malo mi ocisti hidrogenom i nista. Jezik kao ispecen a nepce i usne suve pa me zanima sta dalje. Veliko hvala

Vesna - 18. 01. 2023.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Vesna,

uzrok Vaših tegoba može biti zapaljenje desni usled zadržavanja ostataka cementa kojim su krunice definitivno cementirane ili nepravilna oralna higijena u predelu krunica, kada je potrebno profesionalno čišćenje od strane stomatologa aparatom za ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca i po potrebi aplikacija odgovarajućeg medikamenta, a zatim redovno i pravilno održavanje oralne higijene.

Uzrok desni može biti i nepravilan odnos krunica i desni (krunice treba da su ispod desni, odnosno da desni prekrivaju vratni deo krunica a ne da krunice "pritiskaju desni"), što je potrebno utvrditi kliničkim pregledom.

S obzirom na prisustvo tegoba savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30250 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30250
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata