Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Pre 12 dana mi je dr stavila lek za umrtvljivanje zivca u 6.dole. Busenje zuba i ultrazvucna dezinfekcija su me bas bas boleli. Par sati nakon stavljanja leka bolovi su prestali potpuno i sve je bilo mirno do pre 5 dana kada sam imala zakazanu zamenu leka. Tada je dr ponovo sve ocistila, ponovo me jako bolelo i pored anestezije. Onda mi je gurala te iglice u kanale, bukvalno sam se tresla od bola, odradila rtg snimak i videlo se da su iglice stigle do pola. Izvadila je igle i ponovo stavila lek i provremenu plombu i rekla da dodjem za 2 meseca da zatvori zub. Zub me ceo dan strasno boleo, sutradan je bilo blaze ali i sada posle 5 dana boli, ne prejako ali iritirajuce. Kada spolja pritisnem na vilici ispod 6.prstom, boli me kao da imam masnicu, i neka zelzda ili zilica ili nesto vec je blago blago natecena, onako kao da preskoci malo kada prelazim prstom preko. Takodje me boli i deo od uha ka slepocnici na toj strani i odredjena tacka na slepocnici konstantno. Da li je to normalno? Bas sam zabrinuta a i uplasena.. do sad sam imala 3 operacije umnjaka ali nista me nije ni blizu ovoliko izmucilo.. Sad mi je odlazak kod zubara trauma :(

Dragana - 23. 11. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Dragana,

zaista nam je žao što ste imali loše iskustvo, uz primenu lokalne anestezije intervencija nije bolna!

Sto se tiče postoperativnog perioda, izvesna osetljivost zuba je moguća ali inenzivan bol i otok ne ukazuje na normalan tok lečenja i u tom slučaju potrebno je da se ranije obratite stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata