Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje! Cerkici kada su nicali zubi, nicali su kao da nisu sazreli skroz, kao da se gledj nije formirala do kraja i zatvorila zub, vec je izgledalo, meni kao laiku, da je izasao zub al nezreo, to je bilo tamnije boje, smedje, mislila sam i da je karijes ali rekli su nam da nije da je to demineralizacija. Sad ona ima tri ipo godine i to se dosta smanjilo kako je rasla i rastao zub, da je samo ostalo malo na ivicama zuba kao male promene skoro iste joje kao zub. Onako malo izbrazdano. Jedinice su u pitanju i gornje i donje. Zadnji zubi tj. cetvorke i petice su od gore malo zuckastije. Pere zube sa weleda prirodnom pastom od prvog zubica do danas. Da li treba da koristimo nesto ili neku drugu pastu za zube mozda? Hvala Vam unapred na odgovoru.

Jelena - 13. 03. 2023.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Jelena,

uzrok prebojenosti zuba može biti prisustvo naslaga na zubima, poremećaj mineralizacije, ali i prisustvo karijesa.

Promene ne bi trebalo da Vas zabrinjavaju ukoliko su lokalizovane u regiji sečivne ivice, najverovatnije je u pitanju manji poremećaj mineralizacije zuba, dok su promene u slučaju cirkularnog karijesa rasprostanjene uz ivicu desni.

Svaka četkica i pasta za zube su dobre ukoliko se adekvatno koriste.

Savetujemo da posetite dečijeg stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprovela terapija ukoliko je potrebna.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?  

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 30497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
30497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata