Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje, imam 20 godina, 21.06.2021 mi je izvadjena donja lijeva šestica (6), nakon 4 dana odnosno 25.06.2021 izvadjena je donja lijeva sedmica (7) znači zub do zuba i rane su velike. Imao sam bolove malo jače na rani od šestice 2 - 3 dana nakon vadjenja, kad je došlo vrijeme za vadjenje sedmice bolovi su i dalje trajali ali su bili slabiji. Vadjenje sedmice je bilo jako bolno ali samo kod rasklimavanja zuba sa kliještima, nakon popuštanja anestezije počeli su bolovi kao što su bili na šestici ali sada mnogo jači. "Da napomenem da nemam problema sa krvarenjem i stvaranjem kvrnog ugruška". Danas 26.06.2021 imam mali otok kod rane od sedmice i imam bolove kad hoću da otvorim usta maximalno negdje na mjestu uboda anestezije odnosno kod čeljusti ili zgloba, ispravite me ako se drugačije zove. Glavno pitanje je, da li sam trebao sačekati da se smire bolovi kod rane od šestice, a onda da predjem na vadjenje sedmice pa iz tog razloga sada imam otok, jače bolove na rani i bol kod otvaranja usta? Do sada sam izvadio takodje donju šesticu i sedmicu u 4 dana i gornju šesticu nakon 7 dana i nije bilo otoka velikog ni bolova ali je i korijen bio dosta bolji u odnosu na ova dva zuba. Nadam se da ću dobiti odgovor, zabrinut sam :(

Senad - 26. 06. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Senad,

moguće je da je u pitanju komplikovanije vađenje navedenog zuba što je praćeno nešto dužim oporavkom.

U slučaju postojanja otoka i bola, tj. pogoršavanja simptoma, savetujemo da posetite Vašeg stomatologa kako bi se prekontrolisalo zarastanje rane i preduzela adekvatna terapija ukoliko je potrebna.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29329 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29329
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata