Jednodelni implantati oblika korena zuba

. / Jednodelni implantati oblika korena zuba

Ovo su implantati izuzetno malog dijametra (3 mm u prečniku ili tanji; 10,12,15 i 18 mm dužine), što im omogućava postavljanje u one regije gde nema dovoljno prostora između zuba ili kvalitetne koštane strukture. Namenjeni su za nadoknadu lateralnih sekutića gornje vilice kao i sekutiće donje vilice.

zubni implanti kolekcija

Takođe, jedna vrsta ovih implantata se koristi i za stabilizaciju totalnih proteza.

Izrađeni su od titanijumske legure a površina im je presvučena resorbtivnim blast slojem ili hidroksilapatitom. Ovo im omogućava maksimalnu osteointegraciju odnosno sjedinjavanje implantata sa viličnom kosti, a samim tim i maksimalnu stabilnost bez obzira na gracilnost.

Ugradnja ovih implantata podrazumeva minimalnu hiruršku intervenciju čime se kontinuitet mekog i koštanog tkiva minimalno narušava a to garantuje izuzetne estetske rezultate.

Nakon ugradnje implantati se mogu opteretiti definitivnim protetskim radom za 3-6 meseci što je individualno i zavisi od procene hirurga-implantologa. Za to vreme mogu se izraditi privremene akrilatne krunice.

Ukoliko se koriste za stabilizaciju totalnih proteza mogu se staviti u funkciju odmah nakon ugradnje, odnosno proteza može odmah da se koristi.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24727 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24727
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata