MDI - mini dental implant - jednostavno rešenje komplikovanih situacija

. / MDI - mini dental implant - jednostavno rešenje komplikovanih situacija


Mini dental implanti su nastali iz težnje da se u slučajevima velike koštane atrofije omogući pacijentima ugodno i stabilno nošenje proteze. Predstavljaju dugovečno rešenje koje daje rezultate odmah.

Indikacije za ovu vrstu implantata su veoma uske, ali i striktno specijalizovane.

mini dental implantat

Svojim malim prečnikom ( 1.8; 2.2 mm), omogućuju ugradnju u ekstremno uske i oštre grebene, kakvi se najčešće javljaju kod pacijenata koji dugi vremenski period nose proteze. Ugrađuju se bez odizanja reza (sem ako je procena hirurga da se mora načiniti rez), a opterećenje neposredno po ugradnji.

Reč je o jednodelnim implantima oblika zavrtnja, sa retencionim elementom u obliku kugle, na vrhu. Retenciona kapica koja ide u protezu, u sebi nosi silikonski prsten, koji čini da se proteza po opterećenju nosi bez pomeranja i mogućnosti da ispadne. Minimalni broj implantata za donju vilicu je 3, a optimalni 4, dok je za gornju vilicu neophodno 6 implantata.

Za vilice koje nemaju visinu, ali imaju širinu, za implantatima nošenu protezu, preporučuju se jednodelni implantati oblika korena zuba.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25509 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25509
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata