Proteze nošene jednodelnim implantatima oblika korena zuba

. / Proteze nošene jednodelnim implantatima oblika korena zuba

Ogroman broj ljudi suočen je sa nedostatkom velikog broja ili pak svih zuba u jednoj ili obe vilice. Kao posledica gubitka zuba vremenom dolazi i do gubitka koštane strukture vilica što još dodatno otežava protetsko zbrinjavanje.

Naime, kada dođe do gubitka toliko zuba da je bezube predele nemoguće zbrinuti izradom fiksnih protetskih radova (krunice, mostovi), mobilni protetski radovi tj. proteze su uglavnom jedino rešenje, pogotovo ako se radi o totalnoj bezubosti. Kada se na takvo stanje nadoveže i gubitak kosti, što onemogućava ugradnju dovoljnog broja implantata koji bi nosili fiksni rad, proteze su jedino preostalo rešenje.

Pacijenti koji su suočeni sa protezama, pogotovo totalnim i pogotovo u donjoj vilici, znaju koliko je volje potrebno da bi se one mogle nositi i koja su sve ograničenja u funkcionalnom i estetskom smislu, i koliko se gubi na kvalitetu života. Proteze obično nisu dovoljno stabilne što onemogućava konzumiranje sve vrste hrane, često svojim pomeranjem stvaraju osećaj nelagodnosti i dovode do iritacije sluzokože, a dešava se i da onemogućavaju normalan izgovor svih slova te tako stvaraju brojne probleme u komunikaciji.


Srećom, postoji rešenje ovih problema! Ono podrazumeva ugradnju posebne vrste implantata, ONE-PIECE OVERDENTURE implantata, koji nose proteze i imaju za cilj njihovu potpunu stabilizaciju.

Ovi implantati su posebnih dimenzija i prilagođeni su za bezube predele sa smanjenom količinom kosti. Na njihovim krajevima nalaze se kuglice, a u protezi se nalaze posebne kapice, te njihovim neposrednim kontaktom dolazi do „zakopčavanja“ proteze za implantate.

Prednosti ovakvih proteza su brojne; one su maksimalno stabilne što omogućava normalnu funkciju žvakanja sve vrste hrane, normalizuje se govor, smanjuju se iritacije sluzokože, nema neprijatnog osećaja pomeranja proteze koji često izaziva mučninu, a sve to znatno utiče na poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

Sam postupak ugradnje implantata je veoma jednostavan, izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan, a proteze se stavljaju odmah po završenoj intervenciji tako da pacijenti iz ordinacije izlaze sa potpuno normalnom i funkcijom i estetikom. Takođe, ukoliko pacijenti već imaju svoje proteze, njih je moguće „preraditi“ postavljanjem kapica za implantate u njih, što još dodatno olakšava i smanjuje cenu čitave intervencije.

Iako krajnje dobri i pouzdani, ove implantate i proteze nije moguće koristiti kod svih pacijenata, te je dobar klinički pregled uz analizu rendgen snimka od strane oralnog hirurga implantologa neophodan za postavljanje detaljnog plana terapije bezubih pacijenata.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25509 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25509
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata