Povećanje visine i zapremine vilične kosti

. / Povećanje visine i zapremine vilične kosti

povlačenje desni
Gubitak vilične kosti se javlja usled parodontoze- progresivnog oboljenja potpornih zubnih struktura (desni i zubna kost), bezubosti posle vađenja zuba i različitih koštanih trauma. U prošlosti je operativno lečenje parodontoze bilo veoma bolno i sa neizvesnim ishodom. Dugo godina je najbolja moguća terapija podrazumevala pojavu izduženih zuba i osetljivih eksponiranih korenova nakon izvršene hirurške procedure.
Danas smo u mogućnosti da vršimo nadoknadu izgubljene kosti i pripoja desni veoma jednostavnim i brzim hirurškim intervencijama, bilo da se radi o gubitku kosti usled parodontoze ili neophodnosti ugradnje kosti potrebne za postavku zubnih implanata.

Hirurške procedure koje se izvode u našoj poliklinici:

- Vođena tkivna regeneracija (Guided Tissue Regeneration) - podrazumeva procedure čiji je cilj regeneracija potpornih zubnih struktura. To se postiže korišćenjem biokompatibilnih membrana, najčešće u kombinaciji sa ubacivanjem veštačke kosti i /ili proteinskih faktora rasta.

- Vođena koštana regeneracija (Guided Bone Regeneration) - podrazumeva procedure koje imaju za cilj regeneraciju kosti pre postavljanja zubnih mostova ili zubnih implantata. Ovo se postiže korišćenjem autotransplantirane ili veštačke kosti i biokompatibilnih membrana koje potiskuju okolno tkivo i omogućuju koštani rast.

Pomoću ovih procedura je moguće povećati visinu i debljinu vilične kosti, popuniti anatomske defekte i defekte kosti nastale nakon gubitka zuba. U mogućnosti smo i da sprečimo gubitak kosti koji se normalno javlja nakon svakog vađenja zuba.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24727 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24727
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata